7óra7

Bemutatók (2015. május 29 - június 4.)

Bemutatók (2015. május 29 - június 4.)

2015. 05. 29. | 7óra7

*Lúdas Matyi // Miskolci Nemzeti Színház - Kamaraszínház // május 30. 11 óra*

Fazekas Mihály művét Schwajda György dolgozta át színpadra, amelyet most Rusznyák Gábor rendezett meg. A címszerepet Rusznák András játssza, a pórul járt uraságot Fandl Ferenc alakítja. A további szerepekben többek között Simon Zoltán, Molnár Sándor Tamás, Simonfi Adrienn és Kerekes Valéria látható. A díszletért és jelmezért Juhász Katalin felel, az előadás zenei vezetője Kovács Márton.

Az előadás ebben az évadban még május 31-én látható, szintén 11 órai kezdettel.

*Sirály // Átrium Film-Színház, Kultúrbrigád // május 31. 19 óra*

Sirály-plakát Csehov klasszikusát Fekete Ádám dolgozta át színpadra, és Fehér Balázs Benő rendezi. Az előadásban Arkagyina szerepében Oszvald Marika látható, a partnerei Porogi Ádám, Trokán Nóra, Kaszás Gergő, László Zsolt, Derzsi János, Mihályfi Balázs, Parti Nóra, Szilágyi Csenge és Orosz Ákos lesznek.

Trepljov fiatal író. Szerelmes Nyinába, lövöldözik és felgyújtja magát. Trepljov anyja híres színésznő, de már nem. Trigorin híres író, és még mindig. Nyinát annyira boldoggá tenné a hírnév, hogy még azt is elviselné, ha boldogtalan. Mindenki furcsán szereti a másikat. Vagy nem. Ez az egész messzemenőkig emberi - olvasható a színlapon.

"Nem nagyon tetszik nekem Arkagyina, miközben tetszik: tetszik magamból létrehozni a figurát, jó érzés. Nagyon jókat próbálunk, nagyon jó Benő tanítványának lenni” – mondja Oszvald Marika, aki korábban, az egyetemen egy operettkurzuson tanította a mostani előadás rendezőjét.

A Sirály május 31-i premier után az előadás az Átrium Film-Színház repertoárjára kerül: júniusban 17-én és 18-án kerül bemutatásra este fél 8 órai kezdettel, majd a nyári szünet után szeptembertől folyamatosan látható.

*Bűn és bűnhődés // Szkéné - Forte Társulat // június 3. 19 óra*

A másik orosz klasszikus: Dosztojevszkij művéhez Horváth Csaba rendező-koreográfusként és Ökrös Csaba zeneszerzőként nyúl hozzá. Az előadásban a Forte jól ismert színészei mellett most Hay Anna és az SZFE-n idén végzős Zsigmond Emőke játszik.

Bűn és Bűnhődés - próbafotó

„Raszkolnyikov korunk embere, a hitelek elől menekülő fiatal férfi, aki a pénz átláthatatlan útvesztőjében vergődik. Szeretne kiszakadni a környezetéből, hogy a felsőbbrendű emberről alkotott elméletét érvényesítse, amiért a gyilkosságtól sem riad vissza. A realitástól egyre távolodó tehetség álmok és víziók hatása alatt darabjaira zúzza az őt körülvevő világot, majd megpróbál újat építeni maga köré.

Dosztojevszkij az emberi lélek végtelen mélységeibe ereszkedik. Az előadás ezt a belső világot szándékozik ábrázolni, a szereplők lélektani folyamatait és állapotait próbálja formába önteni a test és a szöveg képiségén keresztül" - írja az előadás kapcsán Horváth Csaba.

Az előadás a június 3-i bemutató után az évadban még június 8-án este 7 órától lesz látható.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr157992709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása