7óra7

Befogadói pályázatot hirdet a Bakelit

Befogadói pályázatot hirdet a Bakelit

2015. 05. 24. | 7óra7


*A Bakelit pályázati kiírása*

Az elmúlt évek szakmailag folyamatosan erősödő befogadói pályázataink sikerére való tekintettel, hazai- és nemzetközi pozíciónk tovább erősödése mellett, valamint intézményünk önálló és előremutató piaci működésének köszönhetően a 2012/2013-as évadban a Bakelit Multi Art Center ismét várja olyan színházi és táncszínházi társulatok jelentkezését, akik szeretnék darabjaikat továbbjátszani, illetve akik próbahellyel nem rendelkeznek. A produkciós pályázat keretében pedig új produkciók létrehozására produkciós műhelyként, inkubátorházként kínáljuk partnerségünket intézményünk infrastrukturális keretein belül.

*A Bakelit M. A. C. az alábbi segítséget nyújtja a befogadott társulatoknak*

A szakmai zsűri által kiválasztott társulatok számára teret biztosítunk a próbákhoz, illetve ahhoz, hogy bemutathassák előadásaikat. A helyszín mellett szakmai és infrastrukturális segítséggel is állunk a nyertes pályázók rendelkezésére:

· a színházterem és a hozzá kapcsolódó kiszolgáló egységek térítésmentes biztosítása

· az előadást megelőző napokban próbalehetőség

· európai színvonalú színháztechnikai kiszolgálás, előre egyeztetett és elfogadott rider alapján

· a nézőtér, illetve a játéktér igény szerinti beépítése mobil dobogórendszerrel, színháztechnikai berendezésekkel

· a díszletek, kellékek, jelmezek biztonságos tárolása a próbák és az előadások idejére

· öltöző helyiségek biztosítása kiszolgáló helyiségekkel (zuhanyzó, mellékhelyiség)

· megfelelő létszámú technikai személyzet biztosítása (teremépítéshez, bontáshoz, technikai beépítéshez)

· próba és előadásnapokon az aktivitás előtt és után is takarítás

· online/offline promóció a Bakelit MAC honlapján, közösségi oldalain, blogjain, hírlevelében és szóróanyagain egyaránt, mely információkat angol nyelven is hozzáférhetővé tesszük külföldi érdeklődők számára

· sajtó-és média megjelenés biztosítása kiterjedt sajtó-és médiakapcsolataink révén

· jegyértékesítés a INTERTICKET országos hálózatában és a JEGY.HU rendszerén keresztül

· promóciós anyagok (flyer, plakát) tervezése, kivitelezése és terjesztése

· promóciós célzattal próba-és előadásfotók készítése, valamint az előadás teljes archiválása, videós rögzítése, megvágása, videóspot készítése a darabról, mely anyagokat promóciós célzattal a társulatok rendelkezésére bocsájtunk

· írásos, videó és rádiós interjú készítése és eljuttatása média partnereink felé

· a Bakelit szerkesztésében létező rádióműsorba (Kontakt Rádió – Bakelit FM 87,6) vendégként meghívjuk a társulat képviselőit, az előadást háttérműsorral reklámozzuk

· az előadás promóciójához programajánló szignált készítünk a Bakelit Hangstúdióban

· adminisztrációs szolgáltatás színházunk irodájában (iroda használat, fénymásolás, laminálás, fax, nyomtatás, wi-fi, internet)

· határon túli-és vidéki társulatok részére szállást tudunk biztosítani intézményünk hosteljében (Factory Hostel Budapest)

· innovatív elképzeléseinkkel, bővülő hazai-és nemzetközi kapcsolatrendszerünkkel, igény esetén szakmai tanácsokkal segítjük a társulatok munkáját

· hosszú távú partnerség lehetősége intézményünkkel (közös projektek, közös pályázatok)

· nyertes produkciókat intézményünk, személyes megegyezés szerint akár több alkalommal is műsorra tűzi színházunk 2012/13-as évadában, valamint nemzetközi kapcsolatainkon keresztül a külföldi bemutatkozás lehetőségét is igyekszünk megteremteni

*Pályázási mód és feltételek*

A környezettudatosság kapcsán és persze egyszerűsége révén is, egy olyan pályázási rendszert dolgoztunk ki, amiben minimálisra csökkenthetjük a papírmunkát és így a felhasznált papír mennyiségét.

Ebből adódóan pályázni kizárólag online úton, weboldalon történő regisztráció után a pályázatok menüpontban található ÚTMUTATÓ szerint lehetséges. Pályázni az online felületen található jelentkezési lap hiánytalan (minden pontja kitöltendő!) kitöltésével és a jelentkezési laphoz csatolandó mellékletek határidőre történő beküldésével lehet.

*Kötelezően csatolandó mellékletek*

· a bemutatandó előadás pontos ridere (nézőtér kialakítása, játéktér kialakítása, függönyözés, fény-és hangtechnikai igények, lámpapozíciók, speciális technikai elemek, hozott és igényelt díszletek, kellékek tételes felsorolása, személyzeti igények pontos megjelölésével)

· hiánytalanul kitöltött és aláírt jelentkezési lap

· motivációs levél (miért a Bakelitben szeretné bemutatni vagy létrehozni a társulat az előadást, min. 8-10 mondat)

*A szerződéskötés feltételei*

· a Bakelit Együttműködési Feltételeinek elfogadása

· az előre meghatározott időhatárok pontos betartása, úgymint: a: helyszínbejárás a Bakelit képviselőjével és technikusával 60-90 nappal az előadás előtt; b: mindenre kiterjedő technikai rider elküldése, majd a Bakelit jóváhagyása után a technikai adatlap aláírása 60-90 nappal az előadás előtt. c; szerződéskötés az előadás előtt 60-90 nappal. d; sajtóanyag, szinopszis, nagy felbontású képek eljuttatása részünkre maximum 60 nappal az előadás előtt. e; a szerződéskötés előtt lefixált próbanapok és időpontok betartása

· a társulat aktívan részt vesz közönségszervezésben, előadásonként legalább 50 nézőt garantál. (ehhez a háttértámogatást a szolgáltatások alapján biztosítjuk)

A pályázatra minden társulat maximum három produkcióval pályázhat.

A pályázat a 2012/2013-as évadra szól.

A pályázat beküldési határideje: *2012. június 30.*

A jelentkezők közül 8 - 10 produkciót fog a szakmai zsűri kiválasztani.

A fenti szolgáltatások és feltételek tudatában, azok elfogadásával kérjük a tisztelt pályázókat, hogy küldjék el minden részletre kiterjedő jelentkezési lapjukat. Az időhatáron túl vagy hiányosan (csatolandó mellékletek hiánya) kitöltött jelentkezéseket nem áll módunkban elfogadni és a zsűri részére eljuttatni.

A döntést 2012. július 15-én tesszük közzé a honlapon, illetve minden pályázót emailben is értesítünk. A nyertes pályázókkal a kiértesítést követő napokban felvesszük a kapcsolatot a helyszínbejárással, technikai egyeztetéssel és a szerződéskötéssel kapcsolatban.

A pályázattal kapcsolatban további információk a szinhaz@bakelitstudio.hu e-mail címen illetve a 06-30-950-3780-as telefonszámon kérhetők.

Pályázati kapcsolattartó: Paróczay Csaba (+36-30-950-3780)

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr498000653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása