7óra7

Erdélybe utazik a Budapest Bábszínház

Erdélybe utazik a Budapest Bábszínház

2015. 05. 22. | 7óra7

Az 5 éves kortól ajánlott Tíz emelet boldogság a szombathelyi Mesebolt Bábszínházzal koprodukcióban készült, budapesti bemutatója 2014. március 20-án volt. Az előadás Gimesi Dóra azonos című meséjéből készült, amelyet Veres András adaptált színpadra, rendezője Kovács Petra Eszter, a bábokat Bartal Kiss Rita, a díszletet Grosschmid Erik tervezte, a zenét Teszárek Csaba szerezte. A produkciót a 2013/2014-es évadban jelölték a Színikritikusok Díjára a legjobb gyerek- és ifjúsági előadások kategóriájában, az előadásban nyújtott teljesítményéért a Magyarországi Bábszínházak XII. Találkozóján Hannus Zoltán a Magyar Bábművészek Szövetségének különdíját kapta.

Tíz emelet boldogság - Hannus Zoltán

A fesztiválon három magyarországi és öt erdélyi színház vesz részt tizenegy produkcióval. Az előadásokat szakmai program is kíséri, ennek keretében a színház dramaturgja, Gimesi Dóra tart előadást a meseadaptáció és a mesedramaturgia kérdéseiről.

"A házóriások és az őbennük élő lakóknak az egymásra találása lenne a boldogság? Nagy szerencse, hogy a bábjáték nem akar sablonost és patetikusat adni, de még sugallni sem. Inkább csak a társtalanságunkból eredő mogorvaságunk okaira irányítja a felnőtt-gyerek, gyerek-felnőtt figyelmet, tisztán, könnyeden, ösztönös természetességgel. Gimesi Dóra meséje bábozva élvezetes játék, amely ha a kézenfekvő klisékben rejlő csapdákat kikerüli, akkor képes komoly gyerekhez, gyermeki felnőtthöz a maga szép, gyógyító, az egész-ség felé formáló álomporával szólni." - A 9 pontos nézőpontunkat az előadásról itt elolvashatja.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr227992739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása