7óra7

Zilahy Halálos tavasza a Városmajorban

Zilahy Halálos tavasza a Városmajorban

2015. 05. 09. | 7óra7

Az előadás Zilahy Lajos 1922-ben megjelent regényéből készül, és a nyár folyamán négy alkalommal lesz látható a Városmajori Szabadtéri Színpadon.

A legendás szerelmi történet, amely a pályakezdő Karády Katalin és Jávor Pál főszereplésével bemutatott azonos című film által lett ismert, egy fiatalemberről szól, aki szerelmi csalódása és félresiklott élete elől az öngyilkosságba menekül.

A produkció olvasópróbája - Lengyel Tamás (középen)

A Városmajori Szabadtéri Színpad produkciója a történetet mai színházi eszközökkel szólaltatja meg, a lélek bonyolult rajzát kutatva. A vadonatúj színpadi adaptációt Garai Judit írta, amelyből Hidvégi Nóra rendezésében összművészeti játék készül, ahol a díszletnek, a jelmeznek, a világításnak, a vetítésnek, a zenének, a hangeffekteknek és a színpadi mozgásnak egyaránt fontos hangulat- és jelentésképző szerepe lesz – olvasható a teátrum közleményében.

Az alkotók ígérete szerint az előadásban egy álomszerű világ keveredik a mával, a látomások fátyolos misztériumából hús-vér hősök bújnak elő Lengyel Tamás, Szabó Vera, Ullmann Mónika, Györgyi Anna, Miklós Marcell és Sipos Vera megformálásában.

Halálos tavasz - Lengyel Tamás

A Halálos tavasz idén nyáron négy alkalommal látható a Városmajorban: június 13-án, 14-én, július 31-én és augusztus 1-én, majd a tervek szerint ősztől bekerül egy budapesti kőszínházba, valamint országos turnéra indul.

Az előadásra májusban 10%-os EarlyBird-akcióval válthat jegyet a közönség.

Bővebb információkat megtudni a produkcióról, és online jegyvásárlásra a színház honlapján keresztül van lehetőség.

Budapesti Nyári Fesztivál - Csaknem 150 program az idei kínálatban

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr577992817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása