7óra7

Premier7 (2015. május 1-7.)

Premier7 (2015. május 1-7.)

2015. 04. 30. | 7óra7

*Három arany hajszál // Csíki Játékszín // május 5. 11 óra*

Az előadást Karel Jaromír Erben és a Grimm testvérek meséi alapján Budaházi Attila írta és rendezte. A nagyszínpadi mesejáték szerepeit többek között Kozma Attila, Bende Sándor, Dálnoky Csilla, Zsigmond Éva Beáta, Czikó Juliánna és Pap Tibor alakítja.

Egyszer egy király vadászat közben eltévedt a sűrű erdőben, de jó emberek befogadták. Egy favágó kunyhójának padlásán tölthette az éjszakát. A favágónak azon az éjjelen kisfia született. A király nem bírt elaludni és arra lett figyelmes, hogy az alatta levő szobából a padló résein fény szűrődik át. Leskelődött. Három anyóka jelent meg a gyermek bölcsőjénél. Az egyik azt mondta: „Tőlem nagy veszedelmeket kapsz ajándékba.” A másik ezt: „Tőlem meg szerencsét az életben, hogy legyőzd a veszélyeket.” A harmadik emígy szólott: „Tőlem azt kapod, hogy az a királylány lesz a feleséged, amelyik épp ebben a pillanatban születik, s amelyiknek az apja odafenn alszik a padláson.” Amikor ezt a király meghallotta, eldöntötte, hogy mindent megtesz azért, hogy a favágó fia ne vehesse el leányát - olvashatjuk az előadás színlapján.

A mesejátékot a május 5-i, 11 órakor kezdődő bemutató után májusban még aznap fél 1-től, 6-án fél 11-től és fél 1-től, 21-én fél 12-től és fél 2-től illetve 28-án fél 1-től és fél 3-tól láthatják az érdeklődők. A mesebérletesek még június folyamán is láthatják a produkciót, mely Csíkkarcfalvára, Csíkszentdomokosra, Gyergyószentmiklósra és Székelyudvarhelyre is ellátogat még ebben a tanévben.

*Vidám kísértet // Játékszín // május 6. 19 óra*

Noël Coward bohózata Böhm György rendezésében és Zöldi Gergely fordításában kerül színre. Fontosabb szerepeiben Gálvölgyi János, Hernádi Judit, Liptai Claudia, Pásztor Erzsi és Murányi Tünde látható.

Vidám kísértet - olvasópróba

A színlap tanúsága szerint: Charles és Ruth házassága nem épp a tomboló szenvedélyről híres, mindenesetre kényelemben és megértésben telik. Charles író, és a következő regényéhez esettanulmányt végez: meghív egy médiumot, rendezzen szeánszot a házukban. A játék komikus fordulatot vesz, amikor rájönnek, visszaidézték a hét éve elhunyt előző feleséget, Elvirát, akinek esze ágában sincs újra eltűnni férje életéből.

Az előadást a bemutatót követően májusban még két alkalommal játsszák, 10-én délután 3-tól, és ugyanaznap este 7 órától.

*Közöny // Ódry Színpad - Hevesi Sándor terem // május 7. 19 óra*

Az Albert Camus regénye alapján készült monodrámát a Színház- és Filmművészeti Egyetem harmadéves, rendezőszakos hallgatója, Szenteczki Zita állítja színpadra. A munkában dramaturgként Bíró Bence, koreográfusként Hegymegi Máté működik közre, a látványért Juhász Nóra felel. A darabot Domokos Zsolt adja elő.

Az előadás mottója egy, a regényből vett idézet: "Tulajdonképpen nincs gondolat, amihez ne lehetne hozzászokni."

Az előadást a bemutatón kívül májusban még egy alkalommal, 18-án este 7 órától láthatják az érdeklődők.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr537992863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása