7óra7

Meghalt Bicskey Lukács színművész

Meghalt Bicskey Lukács színművész

2015. 04. 08. | 7óra7

1961. május 11-én született Szegeden. Károly néven anyakönyvezték, de felvette dédnagyapja nevét, mert a Veszprémi Petőfi Színház társulatában volt egy névrokona. Főként drámai színházi szerepekben játszott, mint Molière Tartuffe-je, Szophoklész Antigonéjának Kreonja, illetve majdnem fél tucat Shakespeare-darabban is szerepelt, többek között Macbethet, Rómeót, Jagot és Orsinot alakította. Emellett olyan figurákat is megelevenített, mint Thomas Mann József és testvéreinek Józsefje, vagy Albert Camus Caligulájának címszerepe.

Csak a '90-es évek végén kezdett filmezni, először kisebb szerepeket vállalt amerikai és angol alkotásokban. Itthon végül az Argo című filmben alakított karaktere (Psycho) hozott számára országos ismertséget.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr897992993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása