7óra7

Kihirdették a Pécsi Családi Színházi Fesztivál programját

Kihirdették a Pécsi Családi Színházi Fesztivál programját

2015. 04. 04. | 7óra7

Rázga Miklós, a szervező Pécsi Nemzeti Színház igazgatója az eseményt beharangozó keddi sajtótájékoztatón azt mondta: Pécs védjegye a Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT), a teátrumé pedig az azt felvezető családi fesztivál, amelynek programját úgy állították össze, hogy több generáció számára is élvezetes legyen.

Egerek

Utalt rá, hogy az esemény két évvel ezelőtt öt-, tavaly hétnapos volt, az előadásokra mintegy négyezer, illetve négyezer-négyszáz jegyet értékesítettek. Hozzátette, az idei fesztivál már kilenc napon át tart, és arányaiban hasonló érdeklődésben bíznak.

A fesztivál május 23-án a Miskolci Nemzeti Színház Robin Hood és a székesfehérvári Vörösmarty Színház Momo című produkciójával veszi kezdetét.

A budapesti Karaván Színháztól az Egerek a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola végzős növendékeinek vizsgaelőadása, valamint a kassai Divadlo Thália Színház Az égig érő fa című előadása 24-én látható.

Az anyu én vagyok - Pap Lujza, Hertelendy Attila, Bellus Attila, György János, Mester Edit és Kováts Dóra

A Pécsi Nemzeti Színház Csíksomlyói passiója és a Kecskeméti Katona József Színház És közben szól a dal című darabja 25-én, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház Az anyu én vagyok! (az előadásról itt írtunk) és a kaposvári Csiky Gergely Színház Ajnácska című előadása 26-án lesz.

A Szegedi Nemzeti Színház Szökevény csillagok (kritikánk itt valamint a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház Füttyös kalandjai című produkciója 27-én, a pécsi Szent Mór Iskolaközpont Művészetek napja és a budapesti Vígszínház Toldi című darabja 28-án kerül műsorra.

A Pesti Magyar Színház Harisnyás Pippi című előadása, továbbá a budapesti Méhes Csaba és a Brass in the Five Brass Cirkusz című produkciója (írásunk az előadásról itt 29-én, a budapesti Örkény Színház Anyám tyúkja (kritikánk itt valamint a Pécsi Balett Hófehérke és a hét törpe című előadása 30-án látható.

Anyám tyúkja - Für Anikó, Mácsai Pál

A fesztivált 31-én a Pécsi Nemzeti Színház két darabja, a Pán Péter és a Pomádé király új ruhája zárja.

Páva Zsolt, Pécs fideszes polgármestere kiemelte, hogy a Pécsi Nemzeti Színházban nívós szakmai munka folyik: a Rázga Miklós, Vincze Balázs és Gulyás Dénes vezette teátrum az elmúlt években növelte bevételeit, ismertségét, és több fejlesztést valósított meg.

A politikus a város támogatását élvező családi színházi fesztivállal kapcsolatban megjegyezte, hogy arra komoly igény van, amit az is jelez, hogy a kezdeti öt helyett idén kilenc napon át tart, és azon több budapesti mellett a vidéki teátrumok nagy része, sőt, két külhoni színház is képviselteti magát.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr707993013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása