7óra7

SzínMűVeletek – Színházpedagógiai műhely az Ódryn

SzínMűVeletek – Színházpedagógiai műhely az Ódryn

2015. 03. 21. | 7óra7

Az SZFE-n az idei tanévben indult drámainstruktor képzés fókuszában a színházi nevelés, a dráma- és színházpedagógia, a színházi szervezés és művészetközvetítés elsajátítása áll.

Ódry Színpad Ennek eredményeként a jövőben egyre több SZFE produkcióhoz társul előkészítő és/vagy feldolgozó foglalkozás, az Ódry újonnan nyíló színházpedagógiai műhelyében. A különböző foglalkozások lehetőséget adnak az egyes korosztályok számára az előadások által felvetett kérdések mélyebb megértésére, továbbgondolására. A programban résztvevőkhöz közelebb kerül az előadások nyelve és az előadásokban felvetett témák. Az Ódry színházi nevelés programja pedagógiai, közösségépítési és művészeti célokat egyaránt megfogalmaz.

2015 áprilisától a Nincstelenek A bunda A brémai muzsikusok a Homokember című előadásokhoz kapcsolódó foglalkozásokkal mutatkoznak be az első éves drámainstruktorok. Az utóbbi pár évben egyre több színház hoz létre színházi nevelési programokat - áprilisban kiderül, a módszer hogyan, milyen formában és milyen típusú foglalkozásokon működik a fiatal alkotók szervezésében az Ódryn.

Március 24-én, kedden a program bemutatkozó eseményén a diákok előadásában kb. 1 órában az alábbi témák kerülnek terítékre:

A drámainstruktor
A színházi nevelés
A projekt bemutatása
Jövőbeli tervek

A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak a bemutatkozó eseményen, később pedig a foglalkozásokon.

A program bevezetéseként – és a Magyar Drámapedagógiai Társaság által kezdeményezett Dramatikus Nevelés Hetébe illeszkedve – a drámainstruktor osztály bemutatkozó estet tart, ahol a foglalkozások ismertetése mellett a képzésről, jövendő szakmájukról és az Ódry Színpadhoz kapcsolódó terveikről is beszámolnak.

A bemutatkozásra március 24-én, kedden 17.30-tól kerül sor a Színház- és Filmművészeti Egyetem Vas utcai épületének Várkonyi termében. A részvétel ingyenes és regisztrációhoz kötött. Jelentkezni a szinmuveletek@gmail.com email címen lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr247993091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása