7óra7

JÁTÉK - Nyerjen jegyet a Koldusoperára! LEZÁRVA

JÁTÉK - Nyerjen jegyet a Koldusoperára! LEZÁRVA

2015. 03. 18. | 7óra7

Bertolt Bercht 1928-ban írta meg a Koldusoperát, minden idők egyik legszenvedélyesebb és legattraktívabb darabját, amelyhez Kurt Weill különleges és népszerű dalai, zenéi társulnak. A mű világsiker lett és kiállta az idő próbáját, mondanivalója, üzenete napjainkban is érvényes.

A berlini, 1928-as, vígszínházi ősbemutató után kereken 60 évet kellett várni arra, hogy Brecht és Weill műve visszatérjen a Víg színpadára Kaszás Attila, Hegedűs D. Géza, Börcsök Enikő, Igó Éva, Kern András, Kútvölgyi Erzsébet és Eszenyi Enikő főszereplésével. Gothár Péter rendezésében a pesti utca hangulata újra beköltözött az előcsarnokba és a nézőtérre, persze nem tüntetés és könnygáz formájában, de hasonlóan életszerű, életszagú helyzeteket produkálva. Az előadás kezdete előtt az előcsarnokban koldusok koldultak és rendőrök járőröztek, és az utca, a nézőtér meg a színpad határai teljesen elmosódtak.

Plakát

Bodó Viktor rendező különleges koncepciót dolgozott ki, így a Koldusopera jellegzetesen erőteljes „víges-szputnyikos” előadás lesz, amelyben elsősorban a két társulat szereplőinek összjátékára épít.

Bicska Maxi szerepében Mészáros Mátét láthatja a közönség, a Kolduskirályt Hegedűs D. Géza játssza, feleségét Peacocknét Börcsök Enikő alakít. Számukra azért nagy élmény a jelenlegi feladat, mert bár korábban játszottak Gothár Péter Koldusoperájában. Lányukat, Pollyt, a Szputnyik fiatal színésznője, Pető Kata, a rendőrfőnököt pedig az ugyancsak szputnyikos Hajduk Károly alakítja. Az előadásban összesen tizenkét vígszínházi és nyolc szputnyikos színész dolgozik együtt.

A Koldusopera egy különleges és szórakoztató előadás, amelyben a népszerű világslágerek és a brecht-i humor mellett olyan társadalmi kérdésekről esik szó, amelyek elgondolkodtatnak, és kérdéseket vetnek föl. Hogy van-e megoldás? Megérkezik-e a királynő hírnöke? Minden kiderül legkorábban március 14-én, a premieren, a Vígszínházban.

Játék Koldusopera jegyekért

-A Vígszínház és a 7óra7 közös játékában olvasónk *1)* várólistára teszi az Koldusopera című produkciót a 7óra7-en, *2)* lájkolja a 7óra7 Facebook-oldalát *3)* Facebook-üzenetben *március 17-én 23 óráig* elküldi a 7óra7-en regisztrált emailcímét, valamint az alábbi kérdésre a helyes válasz betűjelét – és máris esélyes arra, hogy azon *három* olvasónk egyike legyen, akik *páros belépőjegyet* nyernek az április 7-i előadásra.-

A játék lezárult, a helyes megfejtés a B) Börcsök Enikő volt. A játék nyertesei:

Kröhnung Helga
Chrenkó Péter
Nagy Judit

A megválaszolandó kérdés:

Ki alakítja Peacockné szerepét az előadásban?

A) Eszenyi Enikő
B) Börcsök Enikő
C) Igó Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr217993145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása