7óra7

Utcai akciót szerveznek a Semmihez Zalaegerszegen

Utcai akciót szerveznek a Semmihez Zalaegerszegen

2015. 03. 17. | 7óra7

A történet nyolcadikos főszereplője, Pierre Anthon egy napon közli osztálytársaival és tanárával, hogy semminek sincs értelme, ezért nem is érdemes csinálni semmit. Elhagyja az iskolát, és felül egy szilvafa tetejére, ahonnan elszántan kiabálja frázisait az élet értelmetlenségéről. Pierre osztálytársai megijednek, nem akarják elfogadni az életet olyannak, amilyennek Pierre lefesti. Pierre Anthon fenn ül a fán. A járókelők pedig a fa alatt töprenghetnek a fiatal hordószónok osztálytársaival.

Semmi - Madák Zsuzsanna, Zsíros Viktor

A színház a Magyar Drámapedagógiai Társaság felhívására csatlakozott a DRÁMA VAN! – TAVASZI ZSONGÁS – A DRAMATIKUS NEVELÉS HETE címmel meghirdetett országos programsorozathoz. Március 20-27. között több mint 100 különböző rendezvényre kerül sor. A rendezvények helyszíne Nagyváradtól Brüsszelig terjed. A tavaszi zsongás március 20-án indul. Ezen a napon 15 flashmobra kerül sor – az ország különböző pontjain.

A Semmiből készült osztálytermi színházi nevelési előadást a Hevesi Sándor Színház a város és a megye számos középiskolájában bemutatta, a Kölcsey Ferenc Gimnáziumban eddig 21 alkalommal. Az előadáshoz kapcsolódva március 26-án rendhagyó kiállítás nyílik a gimnáziumban: A Semmi zárójátéka során a résztvevő diákok kis cetlikre írnak graffitiket, véseteket, amelyek felkerülnek arra a fára, amelyre évekkel korábban Pierre Anthon ült.

Madák Zsuzsanna

E rendhagyó alkalommal a diákokkal közösen elkészítik Pierre Anthon fáját, amelyre az összes osztály cetlije (kb. 650 post-it) felkerül. Az installációt a gimnázium aulájában állítják ki.
Terveik szerint az alkotást a későbbiekben beviszik a színházba, és a többi iskola osztályainak post-itjaival bővítik ki.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr537993117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása