7óra7

Egy helyett két Jean Valjean Szegeden

Egy helyett két Jean Valjean Szegeden

2015. 03. 17. | 7óra7

Színházi berkekben szokatlanul sokatmondó, egyértelműen pénzre utaló Facebook-bejegyzésben jelentette be Miller Zoltán, hogy miután „hosszas tárgyalások után nem született számára elfogadható megállapodás”, nem játszik a nyári, szegedi előadásokban, csupán majd a 2016 tavaszán bemutatásra kerülő kőszínházi változatban. Kérdésünkre a színház megerősítette, hogy valóban az anyagiak terén nem sikerült dűlőre jutniuk Miller Zoltánnal.

forrás: Madách Színház Ennek megfelelően Jean Valjean szerepét az augusztus 14-ei bemutatón, valamint 20-án és 21-én Tóth Attila, augusztus 15-én, 16-án és 19-én pedig Zöld Csaba formálja majd meg. Tóth Attila jelenleg a Pokolgép együttes énekeseként, valamint a Macskák Mr. Mefisztulészeként látható-hallható, korábban pedig nagy sikerrel formálta meg a Jézus Krisztus Szupersztár címszerepét. Országos ismertséget a Társulat című televíziós műsor révén szerzett, ahol az István, a király rockopera Torda táltos szerepét nyerte el. Zöld Csaba, miután 2005-ben a Színház- és Filmművészeti Egyetem operett, musical színész szakán szerzett diplomát, számos prózai és zenés előadásban játszott komoly szerepet – jelenleg többek között a József Attila Színház Munkácsy, a festőfejedelem előadásának címszerepében látható.

A szegedi előadásokon Javert felügyelőt Debreceny Csaba, Fantine-t Vágó Bernadett, Eponine-t pedig az idei X-faktor győztese, Tóth Andrea alakítja, a komikus vonalért a Thénardier-házaspár bőrébe bújva Sáfár Mónika és Nagy Sándor felelnek, a püspök szerepében pedig a magyarországi ősbemutató Jean Valjeanját, Vikidál Gyulát láthatja a közönség.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr657993113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása