7óra7

VI. BÁBU Fesztivál Vitéz László módra

VI. BÁBU Fesztivál Vitéz László módra

2015. 03. 07. | 7óra7

A BÁBU Fesztivál célja a szervezők közleménye szerint hatodik éve változatlan: izgalmas, új utakat kereső társulatok gyerekeknek, ifjúsági közönségnek vagy felnőtteknek készült kamara-bábelőadásait bemutatni a fővárosban. Újdonság azonban a tematikus fókusz: ebben az évben ünnepeljük Kemény Henrik születésének 90. évfordulóját, rá emlékezve a vásári bábjáték és a halhatatlan Vitéz László került középpontba.

Vitéz László és az elátkozott malom

Az ő történeteit adja elő a Kemény Henrik-díjjal frissen kitüntetett Pályi János, valamint Gyurkó Henrik, akinek elsőként engedélyezte Kemény Henrik, hogy Vitéz László-darabot játszhasson, és utolsó alkalommal adja elő a produkciót. A legfiatalabb nemzedéket Takács Dániel és Fabók Mariann képviseli, és a fesztiválon debütál Vitéz László-játékosként a Budapest Bábszínház művésze, Tatai Zsolt. Rajtuk kívül Écsi Gyöngyit láthatja a közönség.

Szintén újdonság, hogy a szakmai kísérőprogram részeként a színház egy minikonferenciát és könyvbemutatót is rendez: Láposi Terka a téma avatott hazai ismerője, a Korngut–Kemény Alapítvány elnöke Kemény Henrikről, Ács Norbert, a Budapest Bábszínház művésze, a Színház- és Filmművészeti Egyetem DLA-hallgatója pedig a vásári bábjátékban szereplő női karakterekről fog előadást tartani. A fesztiválon mutatja be a Vaskakas Bábszínház dráMAI mesék sorozatának legújabb kötetét, A halhatatlan Vitéz Lászlót.

A színházteremben is lesz előadás, bár nem a vásári tematika, hanem a magas minőség jegyében: a kecskeméti Ciróka Bábszínház Vidovszky György rendezte produkcióját, a Hamupipőkét tekinthetik meg az érdeklődők.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr867993173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása