7óra7

Paramorfózis - Egy közös ügyünk a Trafóban

Paramorfózis - Egy közös ügyünk a Trafóban

2015. 03. 06. | 7óra7

Látássérültek, értelmi akadályozottak, autizmussal élők is csatlakoznak hozzájuk, akik szintén részt vettek az alkotásban: improvizálnak, táncolnak, előadnak.

Az ArtMan Mozgásterápiás Művészeti Közhasznú Egyesületet 15 éve alapította Bóta Ildikó azzal a céllal, hogy oktatási, művészeti és terápiás programokkal segítse a fogyatékkal élők társadalmi felzárkóztatását. Ezek a programok nagy szerepet vállalnak a sérült és fogyatékkal élő emberek számára a testi és lelki állapotuk javulásában, és megmutatják azokat a speciális értékeiket, melyeket a többségi társadalom számára nyújtani tudnak. A közös munka során a sérült és nem sérült tagok egyenrangú partnerekként hoznak létre kortárs táncszínházi produkciókat.

Mindezeken túl Magyarországon eddig ismeretlen mozgásfejlődési iskolák tapasztalatait is beépítik segítő eszköztárukba. A közönség a jegyvásárlással közvetlenül támogatja az egyesület munkáját, mivel a teljes jegybevételt ők kapják, sőt, támogatói jegy váltására is lehetőséget biztosít a Trafó.

Az előadás és a próbafolyamat lehetőséget ad a szinte dogmává merevedett előítéletek, tévhitek és sztereotípiák megbontására. A testtudati technikákon és improvizáción alapuló kortárs táncszínház fogyatékos művészei jelenlétükkel újratanítják, hogyan használjuk elfelejtett képességünket, az önreflexión alapuló, belülről fakadó átalakulást” - vallja Bóta Ildikó.

A részletes program a Trafó honlapjáról érhető el.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr347993185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása