7óra7

Közhely-élet-disco audio-narrációval

Közhely-élet-disco audio-narrációval

2015. 03. 04. | 7óra7

„A darab nyújtotta élményeket saját helyzetemmel, sorsommal, fogyatékosságommal azonosulva éltem meg. A mondatok, a szituációk sorozata eredményezte azt, hogy lepörgött előttem néhány kellemes és kellemetlen esemény, másodpercek töredéke alatt, úgy, mint egy filmben. Felszínre került a kiszolgáltatottság, az „egyedül vagyok a világban, mint a kisujjam.”, a kilátástalanság és a „miért pont velem történik?” érzései. A közhelyek, az érzések, az enyémek, a tieid, mindenkié.”- írja Kovács Judit, egy látássérült lány, az előadásról.

A 2013-ban bemutatott Közhely – élet-disco című előadás próbafolyamatának egy része a próbateremben, a másik köztereken, például a Moszkva téren folyt. Az alkotók alaposan megfigyelték a tereket, az ott megforduló embereket. Az előadás egypercnyi köztéri szemlélődés megnyújtott, elmélyített, magunkra vonatkoztatott olvasata.
A darab a közhelyen túli közös helyet keresi, hogy hogyan kerülhetünk közelebb egy másik ember megértéséhez a saját történetünkön keresztül. Az alkotók mindezt táncos és szöveges formában, humorral és öniróniával, egyszerre hiperrealista és absztrakt stílusban fogalmazzák meg, élőben kevert zenével, DJ közreműködésével.

Közhely audio-narráció

Március 9-én az előadás alatt a narráció egy készülék segítségével, fülhallgatón keresztül hallható. Az eszközök limitált számban állnak rendelkezésre, ezért a részvételi szándékot kérik, minél előbb jelezni az alábbi elérhetőségeken:
Jobbágy Bernadett: onop02@gmail.com / +36 30 864 0098

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr857993201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása