7óra7

Az egymondatos szerepnek is körüljárható igazság kell

Az egymondatos szerepnek is körüljárható igazság kell

2015. 03. 04. | 7óra7

Majorfalvi Bálint minden hónapban rövid internetes magazinműsort készít a Komáromi Jókai Színház valamelyik fontos eseményéről. A színész eddig harmincegy videót töltött fel a legnagyobb videómegosztó portálra. A februári adás apropója egy közönségtalálkozó volt. A nézőkkel Závada Pál és Valló Péter beszélgetett. Mikszáth Kálmán Különös házasság című regényét állították színpadra.

SZÍNHÁZI LÁBJEGYZET 31. - Komáromi Jókai Színház - 2015. február

Valló Péter arról beszél, hogy az egymondatos szerepeknek is körüljárható igazsága kell legyen, stílustól függetlenül, különben hiába fogadják el a nézők, szakmailag nem korrekt. Fontosnak tartja a szöveg ritmusát a színpadra állítás során.

Závada Pál elmondja, hogy van valóságalapja Mikszáth történetének. Az aktualitást pedig nem úgy érti, hogy az a véleményük a mai egyház szerkezetéről, mint ami a Különös házasságban bemutatódik, hiszen Mikszáth az egész korpuszt velejéig romlottnak ábrázolja.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr337993207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása