7óra7

Táncelőadások a Bethlen téren

Táncelőadások a Bethlen téren

2015. 02. 24. | 7óra7

Tátitá

A professzionális táncműhely idei harmadik bemutatóját Csuzi Márton, a Duda Éva Társulat táncművésze koreografálta.

Egyszer valami megmozdult. Ez volt az első esemény. Az első esemény átadta mozgási energiáját egy másiknak. A második esemény lendületet adott egy harmadiknak. A harmadik egy negyediknek. Az események sora kialakítja a teret és a benne uralkodó időt. Az események közötti kapcsolat változatossága eredményezi a ritmust. A ritmus az összes többi ritmust. S az összes ritmus a minőséget, a mindent - üzenik a alkotók.

Gangaray Trambulin: Tátitá

A Gangaray Trambulin képzés során több mester munkáján keresztül újabb és újabb módszerekkel, technikákkal ismerkedhetnek meg a program résztvevői, melyek segítik őket egy komplexebb előadói mód kialakításában – olvasható a képzési program ismertetőjében.

Csuzi Márton koreográfiáját előadják Radóczi Lilla, Prókai Ágnes, Illés Tímea, Gyevnár Réka, Pálinkás Zsófi, Héger Alexandra, Kisbakonyi Anett, Szabó Erika és Péter Szilvia.

Az előadás február 27-én este fél 8 órai kezdéssel látható.

Átmenetileg örök

Az alábbi Osho idézet a táncdarab tulajdonképpeni üzentét közvetíti:
„Az ember nem valódi önmaga, hanem egy általa elképzelt szerepet játszik: nem az eredeti arcát mutatja a világnak, s önmagának, hanem egy festett álarcot. Emiatt van minden probléma. Az eredeti arcoddal jössz a világra – amit még senki nem manipulált, senki nem alakított át –, de amint lehet a társadalom munkához lát. Az eredeti arcot valahogy álcázni kell, mert úgy, ahogy létezik, nem elfogadható. Sőt, minden alkalomhoz egy másik álarcra van szükséged. És persze az már nem is élet, hanem egy farsangi bál egy diliházban...”

Átmenetileg örök

Az előadás rendezője Turós-Máté Kinga. A darabban táncosként lép fel Turós-Máté Kinga és Máté P. Gábor, Lipták Jeanne énekel, és Vogel Judit zenél.

A darabot március 1-én este fél 8 órától tekinthetik meg az érdeklődők.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr747993277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása