7óra7

Premierrel nyitott újra a Magyar Színház

Premierrel nyitott újra a Magyar Színház

2015. 02. 14. | 7óra7

A teátrum január 1-jével kinevezett új igazgatója, Zalán János január 27-én sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a vezetői átadás-átvétel elhúzódása és egy hétvégi baleset miatt technikai okokból két hétre leáll a színház.

Magyar Színház A színház közölte, hogy a balesettel kapcsolatos szakértői vizsgálat még folyik, az életveszélyes sérülésekkel az intenzív osztályra került munkás már jobban van, a kórházból kiengedték, otthonában lábadozik.

Tájékoztatásuk szerint a leállás alatt a nagyszínpadon 14 előadás maradt el, a Sinkovits-színpadon 9. Az igazgató korábbi becslése szerint ezzel mintegy 2500 nézőt veszítettek, a január végéig értékesített jegyek alapján azonban ez "vállalható kiesést" jelentett.

Zalán János korábban kifejtette, hogy a leállás mintegy kéthetes időszakát arra használják fel, hogy az intézmény minden területével, a részlegek munkájával kapcsolatos információk birtokába kerülhessen munkatársaival.

A színház Nick Dear Frankenstein című darabjával, az Orlai Produkciós Irodával közös előadással nyílik meg újra a közönség előtt. A Mary Shelley regénye alapján Peter Handke, Jakob Wassermann, Martin Frantisák és Pilinszky János szövegeinek felhasználásával készült darabot Koltai M. Gábor állította színpadra. Az előadásban Kovács Krisztián, Horváth Illés, Holecskó Orsolya, Gáspár Tibor, Gula Péter, Ruttkay Laura, Lovas Emília és Schmidt Sára játszik, a látvány Iuliana Vilsan munkája.

Az előadást ebben a hónapban még 18-án és 25-én játsszák, mindkét alkalommal este 7 órai kezdettel.

Kapcsolódó

Két hétre leáll a Magyar Színház

A Frankenstein bemutatójára készülnek a Magyar Színházban

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr727993337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása