7óra7

"Azt éneklik, hogy te vagy a király" - fórumszínház és expo

"Azt éneklik, hogy te vagy a király" - fórumszínház és expo

2015. 02. 02. | 7óra7

Az UtcaSzak Színház a családi és társadalmi férfierőszak okaival és hatásaival foglalkozó fórumszínházi eseményét “Azt éneklik, hogy te vagy a király” címmel már több alkalommal bemutatta hátrányos helyzetű, heves-megyei települések iskoláiban, józsefvárosi diákok számára és a Rákospalotai Leánynevelő Intézetben. Az esemény a Tutor Alapítvány 'Tabu vagy Kamu' című projektkampányának keretén belül valósult meg.

“Azt éneklik, hogy te vagy a király”

Az érdeklődök november 28-án megismerhetik, hogy az alkotó-szervezők milyen forrásból gyűjtötték a narratívákat és ezekből hogyan épültek fel a fórumszínházi anyag tartalmi elemei: hogyan próbálják meg a ma emberének a ma történeteit mesélni.

Egy demonstrációs előadás is kapcsolódik a programhoz, amely során az UtcaSzak Színház megmutatja, hogy az "Azt éneklik, hogy te vagy a király" című fórumszínházi előadás hogyan működött az iskolások körében. Arra a kérdésre keresik a választ, hogyan lehet előadóművészeti eszközökkel elősegíteni érzékeny, tabu jellegű vagy veszélyes társadalmi problémák közösségi szinten történő feltárását, és ezt az érintett csoportok aktív bevonásával megérteni és átbeszélni?

“Azt éneklik, hogy te vagy a király”

A programot kiscsoportos műhely­‐beszélgetés zárja, amely az előadásból kiindulva olyan kérdéseket bocsájt megbeszélésre, mint: hogyan lehet beszélni a prostitúcióról, illetve a szexuális kizsákmányolásról, bántalmazásról a médiában, az iskolában vagy a családban? és mit tudunk tenni a fiatalok (akár egymás ellen irányuló) szexuális vagy egyéb bántalmazása ellen?

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr297993969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása