7óra7

Tisza-parti álmatlanok

Tisza-parti álmatlanok

2015. 01. 29. | 7óra7

Az Insomnia párhuzamos családtörténeteken keresztül mutatja be ezt a különös, ébrenlét és valóság közt lebegő tudatállapotot. Egy tizenéves lány áll a történet középpontjában, aki körül szétfoszlik minden illúzió, miközben csupán szeretetre vágyna. Az álmatlanság állapota új megvilágításba helyezi a valóságot, leleplez mindent és mindenkit, ráébreszt a sötét oldal létezésére, és ezt néha nem könnyű feldolgozni – olvashatjuk az előadás színlapján.

Czár Gergely, Hortobágyi Brigitta, Kiss Róbert, Hajszán Kitti, Szarvas Krisztina, Majer Gábor, Fehér Laura, Pataki András, Juronics Tamás, Palman Kitti, Markovics Ágnes, Tarnavölgyi Zoli, Zsadon Flóra, Horváth M. Gergő, Tóth Andrea, Csetényi Vencel

A génekben, döntéseinkben, a körülményekben, a másik emberben, vagy hol keressük tetteink okozóit? Az álmatlanság állapotában összefolyik a józanság és a kábulat, kívülről szemléljük magunkat, hétköznapi életünk is olyannak tűnik, mint egy rossz álom. De az álmatlanságot kiváltja valami vagy valaki, láncreakciót indítva be, melynek végpontja kiszámíthatatlan. Kártyavárként dőlnek össze a szilárdnak látszó viszonyok, társakról, barátokról, szerelmekről derülnek ki újabb és újabb titkok, az álmatlan ember ördögi körbe kerül, egy spirálba, melyből nincs kiszállás – ígér egy különös tudatállapotot a felvezetés.

A táncjáték szereplői: Hajszán Kitti, Hortobágyi Brigitta, Takács Zsófia, Csetényi Vencel, Zsadon Flóra, Hegedűs Tamás, Stáry Kata, Czár Gergely, Horváth M. Gergő, Szigyártó Szandra, Bujdosó Anna, Kiss Róbert és Májer Gábor.
Az előadás a bemutatót követően februárban még hét alkalommal látható a Kisszínházban: 7-én, 8-án, 10-én, 11-én, 26-án, 27-én, és 28-án.

Kapcsolódó

Zsúfolt programja lesz az évadban a Szegedi Kortárs Balettnek

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr937993469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása