7óra7

Még lehet pályázni az Örkény ösztöndíjra

Még lehet pályázni az Örkény ösztöndíjra

2015. 01. 25. | 7óra7

A pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. (MANK) hirdette meg, szakmai lebonyolítója pedig az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet (OSZMI).

Örkény István1975. január 1. után született drámaírók pályázhatnak, egy egész estére szóló darab tervével. Előnyt jelent, ha már van bemutatott drámájuk, vagy publikáltak ilyet színvonalas szakmai folyóiratban.

Egyetemisták, főiskolások, más állami ösztöndíjban részesülők nem nyújthatnak be pályázatot, és azok sem, akik korábban már 3 alkalommal elnyerték a támogatást.

Az ösztöndíj összege havi bruttó 100.000 ft, amit egy évig kapnak a sikeres pályázók. (Legfeljebb négyen.)

A pályázatot 2015. február 9-én 16 óráig kell benyújtani az OSZMI címére (1013 Budapest, Krisztina krt. 57.), postai úton vagy személyesen.

A részletes pályázati feltételek itt olvashatók.

A pályázatokról szakmai zsűri dönt, melynek tagja Örkény István özvegye, Radnóti Zsuzsa dramaturg is, akit a Magyar Színházi Társaság delegált.

További tagok: Kiss József, rendező, író (a Magyar Teátrumi Társaság képviselője), Zalán Tibor, író, dramaturg (a Drámaírói Kerekasztal képviselője), Oláh János, költő, író (a Magyar Írószövetség képviselője) és Térey János, író, költő, műfordító (a Szépírók Társaságának képviselője).

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr27993501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása