7óra7

Öten pályáztak a zalaegerszegi Griff Bábszínház igazgatói posztjára

Öten pályáztak a zalaegerszegi Griff Bábszínház igazgatói posztjára

2015. 01. 20. | 7óra7

Az intézményt fenntartó közgyűlés oktatási, kulturális, ifjúsági és sport bizottságának felhívására pályázatot nyújtott be Szűcs István, aki másfél éve megbízott vezetője a Griffnek és Bal József, aki vendégrendezőként dolgozott a társulatnál, valamint Pénzes Csaba, a bábszínház rendezői munkatársa. Megpályázta a posztot Bősze Katalin, az intézmény korábbi ügyvezetője és Zalányi Gyula, aki 1988-2009-ig volt a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház művésze - ismertette Velkey Péter.

Az igazgató személyére az Előadó Művészeti Tanács (EMT) és a zalaegerszegi közgyűlés kulturális bizottsága tesz javaslatot, a végleges döntést várhatóan február 5-én hozza meg a zalaegerszegi közgyűlés. Az új igazgató február 15-től látja el a feladatát, kinevezése öt esztendőre szól.

Pinczés István Ahogy erről korábban beszámoltunk a Griff Bábszínház volt igazgatója egészségügyi okok miatt múlt év szeptemberében kérte felmentését. Pinczés István - 2012 júniusában nevezték ki igazgatónak - "nagyon jó, korrekt szakmai anyagot tett le az asztalra", jó irányt szabott a bábszínháznak, de betegsége miatt nem tudta teljes mértékben megvalósítani a terveit - fogalmazott Velkey Péter.

Hozzáfűzte: Pinczés István december 31-ig továbbra is tagja marad a társulatnak, így a vezetőváltás idején segítséget tud nyújtani a szakmai munkához.

Az osztályvezető beszélt arról is, hogy megbízott vezetőként másfél éven át Szűcs István irányította bábszínház munkáját. A bemutatott darabok elfogadottsága, nézettsége, valamint a közönség - köztük óvónők, pedagógusok - visszajelzései azt jelzik, hogy "jól tudta kezelni" a kialakult helyzetet - hangsúlyozta Velkey Péter.

Az elmúlt évadban csaknem 3200-an váltottak bérletet a Griff Bábszínház előadásaira. A számok azt mutatják, hogy Zalaegerszegen és környékén a négy és tíz év közötti korosztályból szinte minden második gyermeknek van bábszínházba szóló bérlete - mondta korábban, az évad értékelésekor Szűcs István.

A 2014-2015-es évadban további 10 százalékkal emelkedett a bérletesek száma, több mint 3500-an váltottak bérletet a Griff előadásaira.

Kapcsolódó

Új bemutató és változások a Griff Bábszínházban

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr207993545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása