7óra7

SzólóDuó Fesztivál tizenhatodik éve

SzólóDuó Fesztivál tizenhatodik éve

2015. 01. 07. | 7óra7

A SzólóDuó Fesztivál 2005 óta egy nemzetközi szakmai találkozó, s mint ilyen, kiváló alkalmat teremt arra, hogy termékeny kommunikációt indítson el az egyes tánctrendek képviselői között. Azok a résztvevők, akik a jelölőkörökön nyújtott teljesítményük alapján továbbjutottak a versenyprogramba, személyes szakmai visszajelzést kapnak a zsűritől, ezzel segítve önálló alkotói fejlődésüket. A legjobb produkciók a szakmai zsűri döntése és a közönség szavazatai alapján nyerik el a díjakat. A versenyprogram legjobbjait a SzólóDuó 2015 Gálaesten - 2015. január 18-án láthatja majd a közönség – írják.

Az idei, több mint 120 pályázatból, 4 jelölőkör keretében szakmai zsűri válogatta ki programba kerülő 27 verseny produkciót. A versenyprogram 2015 január 15-17. között kerül megrendezésre a MU Színházban, ahol a továbbjutott versenyzők mutatják be munkáikat. A produkcióknak, mint egységes önálló műveknek a fesztivál adja a premierjét, tehát a közönség garantáltan új, vagy ebben a formában soha nem látott alkotásokat láthat.

A fesztivál gálaestjén fellép Anna Piotrowska (a nemzetközileg elismert lengyel táncos, pedagógus, koreográfus a lengyelországi társfesztivál vezetője) és a SzólóDuó 2014 fesztivál győztese, a lengyel Aleksandra Bozek- Muszynska.

A fesztivál ideje alatt a korábbról jól ismert kísérőprogramok is megrendezésre kerülnek. Helyszíneinken az Ork-Kota Platform 2015 keretében egyperces táncfilmeket láthatnak a vendégek. A kísérőprogramok részét képzik azok a nyitott, szakmai beszélgetések is, melyeken az alkotók visszajelzést kaphatnak a szakma jeles képviselőitől és a közönségtől egyaránt.

Délelőttönként az Orkesztika Alapítvány - MOHA- Mozdulatművészek Házában szakmai workshop-ok keretében, többek közt Anna Piotrowska kurzusára várnak profi és kezdő táncosokat.

A részletes program a fesztivál honlapjáról, innen érhető el.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr987993655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása