7óra7

Bábos napokat tart a Brighella

Bábos napokat tart a Brighella

2015. 01. 07. | 7óra7

A január 17 és 18 között megrendezésre kerülő esemény vendégmeghívottja a magyarországi Fabók Mariann színművész, bábos mesemondó és bábszínháza.

A Bábos Napok alkalmával három előadást láthatnak az érdeklődők a szatmárnémeti Szakszervezetek Művelődési Házának kistermében. Szombaton, január 17-én, délelőtt 11-től, illetve vasárnap, 18-án, ugyancsak délelőtt 11-től A székely menyecske meg az ördög című népmesét tekintheti meg a közönség. A negyven perces bábos játékot szigorúan csakis kiskorú felügyelete mellett ajánlják a szervezők!

Szombaton 17 órától a Kapós Böske című, magyar népi pajzánságokat feldolgozó előadást mutatja be Fabók Mancsi Bábszínháza a Miskolci Csodamalom Bábszínházzal közös produkcióként. Az előadást 12 éven felüli, azaz alig-serdült és korosabb nézőknek egyaránt ajánlják!

"Kapós Böske pajzán históriájának forrása a magyar népi szerelmes történetek, szerelmi kiokosítók hol szomorú, hol víg gyűjtései. Vásári bábjátékunk végigkíséri, hogyan lesz a szerelmi tűzkeresztségen éppen csak átesett leánykából, e téren sokat tapasztalt, meglett asszony. A virágnyelven elbeszélt, legjobb ízű népi humorral fűszerezett történet fő témája „Ádámságunk” és „Évaságunk”, az emberi élet különböző szakaszaiban."

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr77993647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása