7óra7

Elhunyt Sánta Ági

Elhunyt Sánta Ági

2014. 12. 25. | 7óra7

Sokaknak talán a név nem ismerős, de nagyon sokaknak igen.

Színházi „háttérmunkás” volt, művészeti titkár és a híres színházi iskola növendéke, majd tanára.

Szegeden Horkics Erzsike mellett tanulta meg, majd vitte tovább e nagyon szép, de sokszor nagyon nehéz szakma teendőit a 40-es, 50-es években.

Az 1960-as évek elején került a Szolnoki Szigligeti Színházba, ahol nyugdíjba vonulásáig 1982-ig dolgozott.
Azt írtam, hogy tanára, hiszen én magam tőle tanulhattam 5 éven keresztül a szakma csínját-bínját. Türelemmel és hihetetlen odaadással vallotta azt, hogy a színház nem egy munkahely, hanem egy életforma. Tökéletesen igaza volt és van. Nemcsak a színművészek vallják azt, hogy akit a „színházi deszka szaga” megcsapott az nem tud szabadulni, hanem mi is, akik részesei lehetünk egy-egy előadás megszületésének – igaz csak „hátulról”.

Tanítómesteremnek vallom, hiszen azt, hogy még mindig ezen a területen dolgozom, immár 37 éve azt neki köszönhetem. Megtanított az alázatra, a csöndességre, a szeretetre.

Nagyon köszönöm, nyugodj békében."
Márton Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr437993807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása