7óra7

Szakály György Pasolini szerepében

Szakály György Pasolini szerepében

2014. 12. 14. | 7óra7

Szemán Béla rendezése a Nemzeti Táncszínház szervezésében az intézmény alternatív játszóhelyén, a Marczi Közösségi Tér színpadán lesz látható december 17-én. A koreográfiát Nemes Zsófi készítette az előadáshoz.

Pier Paolo Pasolini, vagy ahogy a világ leginkább ismeri: P.P.P. világhírű rendező, író, költő, nyelvész, teoretikus; egyike a 20. század legjelentősebb és legsokoldalúbb művészeinek, aki mind magánéletével, mind pedig művészeti tevékenységével örökös viták és támadások kereszttüzében állt. Filmjei megosztóak, felzaklatóak - kíméletlen őszinteséggel, tabukat nem ismerve ábrázolta a világot, amelyet ő látott.

<

Ötvenhárom évesen, az 1975. november elsejéről másodikára virradó éjszakán gyilkolták meg a Róma melletti Ostia településen, a mai napig tisztázatlan körülmények között. Az előadás ennek az éjszakának az emlékére készült. Szakály György, Kossuth-, Liszt-díjas Érdemes és Kiváló művész, a Magyar Táncművészeti Főiskola rektora tér vissza a tánc-színpadra Pasolini alakjába bújva.

Kapcsolódó

>>> Többmilliárdos helycserék – A Nemzeti Táncszínház a Millenáris Parkba tart

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr47993865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása