7óra7

Rumcájsz, a rabló - mesejáték a Figurában

Rumcájsz, a rabló - mesejáték a Figurában

2014. 12. 13. | 7óra7

A meseelőadás az erdőlakó Rumcájsz és a jicíni gróf közötti háborúság történetét meséli el. Jelmeztervezője György Eszter, szereplői: Kolozsi Borsos Gábor, Tamás Boglár, Gulácsi Zsuzsanna, Moşu Norbert-László, Vajda Gyöngyvér, Dávid Péter, Bartha Boróka, Boros Mária és Faragó Zénó.

Rumcájsz nem mindig volt útonálló. Valamikor Jicínben élt családjával és cipészmesterként dolgozott. A városka pökhendi ura azonban egy napon azt szerette volna kikényszeríteni a lakosságtól, így Rumcájsztól is, hogy tisztelje őt. Rumcájsz azonban inkább a város melletti erdőbe költözött ki. Pökhendi grófok helyett vidám manókkal, beképzelt grófnék helyett tündérekkel barátkozott, s így élte tovább, egy elhagyatott barlangban, vidám és békés életét.

Innen folytatódik történetük: azon a bizonyos reggelen, amikor a barlangot kölnibűz árasztja el. Hogy ki a rettenetes bűz okozója, kit akarnak Rumcájsz nyakára költöztetni albérlő gyanánt, no meg az, hogy miként kerül szamócalekvár az uraság fejére, megtudható a Figura Rumcájsz, a rabló című előadásából.

A bemutatóra december 13-án, szombaton este 6 órakor kerül sor. Az előadás a bemutatót követően decemberben még három alkalommal látható: 15-én 12 órakor, és 16-án 10, illetve 12 órai kezdettel.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr457993811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása