7óra7

Két nyelv, két társulat: egy színház - többség és kisebbség Marosvásárhelyen

Két nyelv, két társulat: egy színház - többség és kisebbség Marosvásárhelyen

2014. 12. 07. | 7óra7

A Double Bind a nemzeti öntudatról és kisebbségről, nacionalizmusról és individualizmusról, európaiságról és helyi öntudatról szól, amely román és magyar színészek, valamint Kincses Réka író, rendező és Alina Nelega drámaíró együttműködésében valósult meg. A produkció alkotói olyannak mutatják a világot, amilyen, a többségtől a kisebbség felé, és viszont – olvasható a színház közleményében.

Double Bind

A darabban szereplő színészek: Monica Ristea, Berekméri Katalin, Elena Purea, Pál Emőke, Laura Mihalache, Csíki Szabolcs, Andrei Alexandru Chiran, Barabási Tivadar, Claudiu Banciu, Bartha László Zsolt és Cristian Iorga. Az előadást - kölcsönös feliratozással - román és magyar nyelven játsszák.

A Double Bind a bemutatón kívül ebben az évben még két alkalommal: ma és december 20-án látható az Underground (Parking) Teremben, este 7 órai kezdettel.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr177993857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása