7óra7

Decemberi bemutatók a Miskolci Nemzeti Színházban

Decemberi bemutatók a Miskolci Nemzeti Színházban

2014. 12. 03. | 7óra7

Elsőként László Miklós vígjátékát, az Illatszertárt mutatják be a Nagyszínházban. A békebeli illatszertár üzletben játszódó történet a szerelem cudar nehézségeiről mesél.

Parasztopera A főként kabarészerzőként ismert író a darab 1937-es bemutatója után nem sokkal, a zsidótörvények életbe lépésekor elhagyta az országot és Amerikába emigrált. New Yorkban telepedett le, és forgatókönyvíróként dolgozott, többek között Judy Garland-dal és James Stewart-tal. Az Illatszertár a legismertebb darabja.

Ezt követi a Kamaraszínház színpadán a Parasztopera bemutatója. Pintér Béla az író, egy a nagymamája által Szabadszállás környéki emberekről mesélt történetből bontotta ki a librettót. Darvas Benedek zeneszerző barokkos-rockos-népzenei motívumokból építkező nagyoperát írt belőle.

A rendezőként, színészként és társulatalapítóként is elismert Pintér Béla egyedi stílusa különleges színt képvisel a kortárs magyar drámairodalom palettáján. Az utóbbi tíz év egyik legmarkánsabb független színházi alkotója a legrangosabb európai fesztiválokon képviseli a magyar színházművészetet.

A hónap közepén pedig egy gyerek előadás bemutatójára kerül sor a Kamaraszínházban. A sötétben látó tündér egy az animációs rajzfilmek világát idéző produkció. Bagossy László darabja a magyar népmesék motívumaiból szőtt színpadi monológ, amit Szirbik Bernadett egyedül mond el, tucatnyi szereplőt szólaltatva meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr307993897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása