7óra7

3 táncbemutató decemberben a Bethlenben

3 táncbemutató decemberben a Bethlenben

2014. 12. 03. | 7óra7

Pataky Klári 2003-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetem koreográfus szakán, azóta független koreográfusként dolgozik. 2008-ban a Nagyon jól vagyok, lszi ne keress! című darabját a kritikusok és szakírók alkotta zsűri Lábán Rudolf-díjban részesítette. 2014-ben Imre Zoltán-díjjal ismerték el koreográfusi munkásságát. A december 6-án színpadra kerülő Jegyzetek egy általános helyzetkép, hangulatjelentés a máról. A darab a tánc nyelvén „gyűjt”emlékeket, miközben megpróbál reflektálni az itt és most világára.

Jegyzetek

A Zadam Társulat Project Z című előadásának az a célja, hogy igazolja a jelenségek különböző tényezői közötti kapcsolat fennállását. Az objektív, elemző jellegű megfigyelés legfontosabb jellemzője a rendszeresség, céltudatosság és tervszerűség, ezáltal különül el a hétköznapi megfigyeléstől. Nyilvánvaló feltétel, hogy a vizsgált jelenség független legyen, elkülönüljön a kísérletet végző személytől, hiszen még a legjobb szándékú önmegfigyelés sem lehet mentes a szubjektív elemektől.
Bizonyos jelenségek esetében azonban, csakis az önmegfigyelésre, mint az egyetlen adatszolgáltató forrásra vagyunk utalva. Ilyenek például az álmok vagy az alkotás pszichikus összetevőinek megfigyelése.
AvarA december 13-i előadás alkotói Sebestyén Tímea és Zambrzycki Ádám.

A karácsony előtti programok sorát december 20-án a Gangaray Trambulin Avar című estje zárja.

A Trambulin a Gangary Dance Company komplex képzési és tehetségkutató. Nemcsak a konkrét tánctudás fejlesztése jelenik meg a szervezők céljai között, hanem egy
mélyebb, személyes és személyre szabott fejlesztés célkitűzése is, mely a táncos emberi- művészi oldalát erősíti. A képzés során több mester munkáján keresztül újabb és újabb módszerekkel, technikákkal ismerkedhetnek meg a program résztvevői, melyek segítik őket egy komplexebb előadói
mód kialakításában.A Trambulin program mérföldköveit az évad folyamán több alkalommal, demonstráció keretében mutatják be a fiatalok.

A december 20-i bemutatót Wass Albert Hajnali séta című versének egy részlete ihlette. A koreográfus Hámor József.

Az előadások minden esetben 19.30-kor kezdődnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr627993895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása