7óra7

Ádámok és Évák Ünnepe Veszprémben

Ádámok és Évák Ünnepe Veszprémben

2014. 11. 29. | 7óra7

Eperjes Károlynak, a Veszprémi Petőfi Színház művészeti tanácsadójának és Fekete Péternek, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatójának ötlete alapján ebben az évben már az általános iskolák 1-6. osztályosai is bekapcsolódtak az Ádámok és Évák Ünnepe című színházi rendezvénysorozatba, amelyet Balázs Péter, a szolnoki Szigligeti Színház igazgatója álmodott meg.

Veszprémi Petőfi Színház

A rendezvény keretében nyolc Veszprém és egy Fejér megyei általános iskola mintegy kétszáz diákja Kéri Kitty színművész, rendező vezetésével ad elő részleteket Weöres Sándor műveiből. A Veszprém megyei Balatonkeneséről, Várpalotáról, Berhidáról és Zircről egy-egy, Veszprémből négy, a Fejér megyei Enyingről pedig további egy iskola tanulói vesznek részt a programban. Felkészülésüket a teátrum művészei segítik.

Nemcsak az a különlegessége a produkciónak, hogy már alsó évfolyamos általános iskolások is részt vesznek benne, hanem az is, hogy egy-egy jelenetben a különböző korosztályok együtt állnak színpadra - mondta el Kéri Kitty. Hozzátette, lesz olyan jelenet, amelyet például negyedik és nyolcadik osztályosok közösen adnak majd elő.

Az Ádámok és Évák Ünnepét a Magyar Teátrumi Társaság keretein belül indította el 2010-ben a szolnoki Szigligeti Színház. Azóta a debreceni Csokonai Nemzeti Színház, a Békéscsabai Jókai Színház, a Veszprémi Petőfi Színház, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház, a Soproni Petőfi Színház és a székesfehérvári Vörösmarty Színház is csatlakozott hozzá.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr407993927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása