7óra7

Csetneki-műhely hétvégén a Jurányiban

Csetneki-műhely hétvégén a Jurányiban

2014. 11. 19. | 7óra7

A holnapután kezdődő műhely a Jurányiban kerül megrendezésre. Csetneki Gábor korábban a Tűzraktérben tartott rendszeresen tréningeket, a sorozat az alkotóház bezárásával megszakadt. A sokáig külföldön élő tréner-rendező most a Jurányi Közösségi Produkciós Inkubátorházban tart három napos műhelyt.

"30 éve tanítok mozgást, színházcsinálást. Mindenféle nációval volt módom dolgozni, franciákkal, németekkel, angolokkal. Főleg magyarokkal persze. A tanítványok járják a maguk útját, ki otthon, ki külföldön. Van köztük filmrendező, színész, táncos, szobrász, gyógyítóember, masszőr, kulturális szervező és sok minden más. Büszke is vagyok rájuk, s legfőként annak örül ilyenkor az ember, hogy volt bátorságuk, erejük saját utat találni vagy törni és járni is azon. És nyilván jól esik az is, hogy valamit hozzátehettem a tehetségük kibontakozásához."- írja Csetneki Gábor a műhelyről.

"Két év után újra otthon lesz módom tanítani. És szeretettel várok minden érdeklődőt. Amatőröket, profikat, sőt azok is jöhetnek, akik még egyáltalán nem voltak színpadon. Az általam követett, kidolgozott metódus veleje, hogy a jelenlétet, a játékot nem a szavakra építi. Ott a test, ami könnyebb út is, meg nehezebb is. Még pontosabban az energiarendszer, amivel voltaképpen dolgozunk. Ezt sok irányból lehet közelíteni, és sokféleképpen. A légzés, a különböző átmosó es átmozgató gyakorlatok mind ezt a célt szolgálják: kinyitni, felfrissíteni a belső energiákat, lebontani a belső akadályokat. A csikung révén olyan belső terekhez férünk hozzá, amelyek energiát gerjesztenek, és ezt könnyen át lehet forgatni a színházi, és nem csak a színházi jelenlét alakításában. Fontos például a sortréning is, ahol a mozdulatok precizitása, ritmusa, dinamikája révén juthatunk el az összhanghoz."

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr427994013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása