7óra7

Új zenés dráma tagozat gimnazistáknak

Új zenés dráma tagozat gimnazistáknak

2014. 11. 11. | 7óra7

A 60 éves múlttal rendelkező iskola új tagozatát a 8. osztályt végző tanulóknak hirdették meg a 2015-2016-os tanévre - olvasható az intézmény honlapján.

A beszédtechnikát, színházi ismereteket, kreatív mozgást és éneket is magában foglaló képzésre elsősorban olyan fiatalok jelentkezését várják, akik érdeklődnek a színház iránt, szívesen kipróbálnák (vagy már kipróbálták) magukat színpadon, szeretnek énekelni, zenélni, olvasni, beszélgetni, gondolkodni, játszani.

Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola és GimnáziumA zenés dráma tagozat - a jelenlegi ének-zenei mellett - a tervek szerint 15 fővel indul majd. A "drámások" egy nagyobb létszámú gimnáziumi osztály szerves részeként közvetlenül kapcsolódnak az iskola és a gimnázium életéhez, ugyanakkor kisebb közösségként lehetőségük nyílik a szakmai órákon való elmélyültebb és intenzívebb jelenlétre, tanulásra.

Mint írják, a képzés célja a zenei és színházi nevelés, de nem elsősorban a zenésszé vagy színésszé nevelés. "E két művészeti ág hozzásegíti a diákokat, hogy őszinte, nyitott, problémaérzékeny, gondolataikat és érzéseiket sokrétűen kifejezni képes fiatalokká váljanak, akik felismerik önnön és mások értékeit, és akik a legtöbb helyzetben fel-, az életben pedig megtalálják magukat" - áll az új képzésről szóló ismertetőben.

Az új tagozat vezetője Balla István, a képzésről bővebb információ az iskola honlapján - www.kodaly-bp.sulinet.hu - található.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr497994083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása