7óra7

Június - Egressy Zoltán drámájának ősbemutatója Győrben

Június - Egressy Zoltán drámájának ősbemutatója Győrben

2014. 11. 09. | 7óra7

A dráma Szép Ernőnek dedikálva 2007 júniusában jelent meg a Jelenkor című folyóirat mellékleteként, és mind ezidáig Magyarországon egyetlen színház sem játszotta.

A szövegben most apróbb változásokat kért Forgács Péter, megjelent például egy líraiságában különleges figura, akit Bede-Fazekas Csaba formál majd meg a történetben.

Forgács Péter

A dráma kiindulási helyszíne egy hangszerbolt eladótere, de a történet biopiacon és tornateremben is kalandozik. A díszletterveket Bátonyi György készítette, a képi világot a Plankton Média csoport videóbejátszásai is alakítják.

A mese most is - mint Egressy sok történetében - férfi és nő bonyolult kapcsolatrendszerére épül, a Júniusban minden szereplő a szerelmet keresi, ennek különböző aspektusait hajszolja, legyen az a testi vagy éppen a spirituális beteljesülés vágya. Megjelenik Bittner - de Egressynél nem először - az emblematikus alak csak az említések szintjén, ezúttal egy rossz sebészorvosként idéződik meg. A szél motívum is több más Egressy műhöz fűzi a Júniust, vannak benne áthallások a legutóbb megjelent két kötettel, a Majd kiszellőztetsz és a legújabb Százezer eperfa című regénnyel.

Az előadás a bemutató után novemberben még hat alkalommal látható.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr477994093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása