7óra7

Startol a Voyager 3 - te mit üzensz az űrbe?

Startol a Voyager 3 - te mit üzensz az űrbe?

2014. 11. 03. | 7óra7

November 21-én, a Jurányi Inkubátorházban mutatják be a Tünet Együttes új előadását, Voyager 3 címmel.

Voyager 3

Gergő bolygója szélén ül, lába a világűrbe lóg. Tengelye kiegyenesedett, már nincsenek benne évszakok. Ma különösen enyhe a gravitáció és erős a szél. A Voyager 3 bármikor megérkezhet, az emberiség üzenetével a fedélzetén. Az aranychipen minden rajta van, ami fontos: kultúránk megkövesedett lábnyomai. De aki megtalálja, nem biztos, hogy beszéli ezt a nyelvet.

Neked mekkora a szökési sebességed? Csak ezen múlik, hogy te is repülhess.

Az előadás kiindulópontja szerinte a NASA Voyager Team kutatócsoportja és az ENSZ Világűr Hivatala felhívást intéz a Föld országaihoz: a hamarosan felfedezőútra induló Voyager 3 aranychipjére várnak üzeneteket a Föld polgáraitól. Ezek összegyűjtésével a Tünet Együttest bízták meg.

Az eddigi üzenetek megtekinthetők a Voyager 3 YouTube csatornáján.

Üzenj az űrbe! - A NASA felhívása

A Voyager 3 legénysége: Bánki Gergely, Czakó Máté, Gergely Katalin, Gőz István, Stork Natasa, Szász Dániel, Valcz Péter. A Tünet Együttes első alkalommal dolgozik együtt Závada Péter költővel, slammerrel, aki dramaturgként vesz részt az aranychip szövegének összeállításában.

A rendező Szabó Réka.

A Voyager 3 november 21-22-én, 19 órai kezdettel látható a Jurányi Inkubátorházban.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr987994153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása