7óra7

Dobay Dezső emlékének ajánlja új bemutatóját az RS9 Színház

Dobay Dezső emlékének ajánlja új bemutatóját az RS9 Színház

2014. 10. 29. | 7óra7

A főszerepeket Földes Tamás, Zernovácz Erzsébet és Makray Gábor játsszák, az előadást Baku György rendezi.

„A darab Dobay Dezső választása volt, ezért különleges mindannyiunk számára. Személyesen kért fel, hogy rendezzem meg ezt az RS9 színházban eddig látható előadásoktól teljesen különböző előadást. A pinceszínház működése kezdetén az alternatív színházak bölcsője volt, ettől vált híressé, jelen előadás viszont egy, a hagyományoktól sokban eltérő, kommerszebb krimi-vígjáték.

Baku György és Makray Gábor

Nem nehéz belátni, hogy manapság számos kőszínházi előadás sokkal inkább tekinthető alternatív jellegűnek. Ha a néző valamelyik népszínházként számon tartott intézménybe jegyet vált egy Shakespeare vagy Moliére klasszikusra, egyáltalán nem lehet biztos benne, hogy nem egy alternatív rendezői parafrázist fog látni. Mi pedig éppen arra készülünk, hogy egy kis stúdiószínpadon egy borzongató-nevettető, populáris komédiát állítsunk színpadra. Szentül hiszem, hogy Dobay Dezső valahonnan figyeli majd a bemutatót, és kíváncsian várja, hogyan fogadja az RS9 Színház közönsége ezt a komédiát” – mondta el a darab rendezője, Baku György.

Az előadásban Zernovácz Erzsébet, Makray Gábor, Facskó Marica és Boronyák Gergely mellett az egyik főszerepet az Operettszínház társulatának tagja: Földes Tamás alakítja, akinek ez lesz a második bemutatója az RS9 Színházban.

A darabot az október 31-i premier után november 21-én játsszák legközelebb az RS9-ben.

Kapcsolódó

Elhunyt Dobay Dezső

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr467994201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása