7óra7

¾ Nő - A Kriptonit Fizikai Színház bemutatója a Jurányiban

¾ Nő - A Kriptonit Fizikai Színház bemutatója a Jurányiban

2014. 10. 25. | 7óra7

¾ Nő - plakát Szitás Balázs a Shakespeare Színiakadémián végzett, színészként jelenleg is látható a Gózon Gyula Kamaraszínház A fösvény című produkciójában. Formanek Csaba rendezővel 2008 és 2010 között számos közös előadást készítettek a Radikális Szabadidő Színház berkein belül, mint például a Brutust, a Zsiráfivóhelyet, Jon Fosse A gyermek című darabját és az Oberon világait (az előadásról írt kritikánk itt olvasható). Emellett ő játszotta 2011-ben Till Attila többszörös díjnyertes, a Csicska című rövidfilmjének címszerepét.

Az elmúlt években elsősorban táncosként dolgozott Fehér Ferenc mellett, illetve önálló munkákban vett részt. Érdeklődése egyre inkább a fizikai színház felé fordult, a Kriptonit és a Radikális Szabadidő Színház 2014 tavaszán mutatta be az e műfajban született Bloodshot (Véraláfutás) című szólóelőadását, melynek egyben koreográfusa is ő volt.

„A ¾ Nő című előadás három ember történetét meséli el: Egy anya haldoklik. A fia aludni akar. Folyamatos frusztrációban él. A szerelem torz, és erőszakos a szeretet. Az anya egyre jobban leépül, a tüdőrák erősebb. Az utolsó cigarettát szívja. A lány nem tud kiszállni a kapcsolatból, inkább madárrá változik. Nyugalomra és szeretetre vágyik mindenki mindenáron, de nyugtalanság és gyűlölet van mindenhol. Az élet mozgás. A tánc remény. Újjászületés. Anya és fia. Első krízis. Utolsó beszélgetés. Megszületünk. Meghalunk. És a kettő között táncolunk. Beszélünk egymáshoz. Meg akarjuk érinteni a másikat. Repülni akarunk. Szeretni akarunk. Élni akarunk” – írják a darab kapcsán az alkotók.

Szitás Balázs

„Utat keresek nyitottan, érdeklődve, igyekezve kiszűrni a legtisztább anyagot. A hibákat és javítanivalókat keresem, önmagamban is. Azt vallom, hogy ez a fejlődés útja. A soha el nem fogadás. Azt hiszem, az ellenállásom addig tart, amíg kiderül, hogy a másik ember gondolata igazabb az enyémnél” – vallja magáról Szitás Balázs.

Az előadás a mai két alkalmon kívül októberben még egyszer látható: 31-én a Színház- és Filmművészeti Egyetem Hevesi termében.

Az előadások ingyenesen megtekinthetők, előzetes regisztráció szükséges hozzájuk a kriptonittheatre@gmail.com címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr207994227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása