7óra7

Egyet nekem, egyet neked - Vadas - Vass premier a MU Színházban

Egyet nekem, egyet neked - Vadas - Vass premier a MU Színházban

2014. 10. 24. | 7óra7

„Kiindulópontunk a családon belül elfoglalt azonos helyzetünk: mindketten másodikak és egyben a legkisebbek vagyunk. Számos közös tulajdonságot fedeztünk fel magunkban: mindketten átlátunk, elvagyunk, mint a befőtt, jól alkalmazkodunk, képtelenek vagyunk, de szerencsét próbálunk. Mindketten folyunk az eseményekkel, tudunk valamit, amit a másik nem. Mi ketten lehetnénk, mi ketten más világban élünk, mind a ketten magunknak tartjuk fenn az utolsó szó jogát.

A testvérség potenciálisan a leghosszabb kapcsolat az ember életében, valamit kezdenünk kell vele. Testvériesen, egymásra vigyázva, újra és újra ismételjük gyermekkori viselkedésmintáinkat, alámerülünk elsüllyedt emlékeink és álmaink folyamába” - mondják az alkotók a készülő előadás kapcsán.

Vadas Zsófia Tamara és Vass Imre

Vass Imre a Budapest Táncművészeti Szakközépiskola elvégzése után dolgozott az Artus, a Tünet Együttes, a Hodworks, az Andaxínház, Debreczeni Márton, Molnár Csaba, Gál Eszter és Ladjánszki Márta előadásaiban. 2009/2010-ben a belga Ultima Vezzel, 2013-ban a United Sorry-val Grazban és Bécsben készített produkciókat, valamint 2014-ben Koppenhágában koreografált a Rapid Eye-nak.

Vass 2010-ben, a bécsi ImPulsTanz danceweb ösztöndíjasa, valamint a Műhely Alapítvány Az Ismeretlen Kutatása programjának egyik résztvevője volt. 2012-ben L1 rezidens, 2012/2013-ban pedig a SPAZIO egy éves rezidencia sorozatában vett részt Poznanban, Zágrábban, Amszterdamban és Bassano del Grappában.

Vass Imre 2010-től készít saját munkákat: Az Ismeretlen Kutatása - Quantumology-t 2010-ben, a Várandós performansz sorozatot 2011-ben, a G A P-et 2012-ben és az It comes it goest Somló Dávid részvételével 2013-ban. Munkáiról részletesebb anyagok itt találhatók.

Vadas Zsófia Tamara és Vass Imre

Vadas Zsófia Tamara Budapesten élő és alkotó előadó, koreográfus. Tanulmányait a Budapest Táncművészeti Szakközépiskolában és a Budapest Kortárstánc Főiskolán folytatta, majd pedagógus szakon szerzett diplomát. Az iskola elvégzése után Ladjánszki Mártával, Berger Gyulával, Hód Adriennel és a Hodworks-szel is dolgozott, majd három évig a Tünet Együttes tagja volt.

Vadas a társulati munkák után 2012-ben a Bloom! dance collectiva nemzetközi csoport a The end is near című előadásában vett részt vendégalkotóként. A csoport magyar tagjaival, Dányi Viktóriával és Molnár Csabával tovább folytatva a kollektív munkát 2013-ban megalkották a Nyúzzatok meg című előadást, amely 2014-ben Lábán-díjat kapott, és az Aerowaves nemzetközi tánchálózat beválogatta az év 20 legjobb előadása közé (írásunk itt olvasható róla). Munkáit a más művészekkel közös alkotás határozza meg, legyen az táncos, zenész, mint a Nyúzzatok meg és a Mentés másként vagy képzőművész, mint a Kérem ne érjen a tárgyhoz!.

2009-ben és 2011-ben a Műhely Alapítvány Az Ismeretlen Kutatása Improvizációs alkotóműhelyének ösztöndíjasa, 2010-ben a WildCard program résztvevője Isztambulban az iDANS fesztiválon. 2012-ben a bécsi ImPulsTanz danceweb ösztöndíjasa.

Vadas Zsófia Tamara rendszeresen tart improvizációs és kompozíciós foglalkozásokat gyerekeknek és felnőtteknek.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr787994245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása