7óra7

Gálával és díjátadóval ünnepli a magyar operett napját az Operettszínház

Gálával és díjátadóval ünnepli a magyar operett napját az Operettszínház

2014. 10. 23. | 7óra7

Az operettszínház és a Musica Hungarica Kiadó kezdeményezésére 2002 óta október 24-én, Lehár Ferenc (1870–1948) halálának és Kálmán Imre (1882-1953) születésének évfordulóján ünneplik a magyar operettet. Hagyomány az is, hogy több kategóriában a magyar operett estéjén adják át a Budapesti Operettszínház elismeréseit.

A gálán az évad operettszínészének, valamint az évad musicalszínészének járó elismerést, az évad legígéretesebb ifjú művészének járó Marsallbot Díjat, a Musica Hungarica Kiadó életműdíját, továbbá az Operett Nagydíjat adják át.

Budapesti Operettszínház

A koncerten népszerű operettszerzők, elsősorban Kálmán Imre és Lehár Ferenc legismertebb dallamait hallhatja a közönség.

A műsorban operettrészletek, köztük a Csárdáskirálynő, a Cirkuszhercegnő, A mosoly országa, a Csókos asszony, a Viktória, A Bajadér, a Marica grófnő, A víg özvegy dalai is elhangzanak. Az évad új bemutatójából, Farkas Ferenc Csínom Palkó című operettjéből is hallható részlet, emellett táncbetétek színesítik a programot.

Az esten az operettszínház sztárjai, mások mellett Dolhai Attila, Fischl Mónika, Kerényi Miklós Máté, Dancs Annamari, Peller Károly, Oszvald Marika és Faragó András lépnek fel.

A művészeket Makláry László vezényletével a Budapesti Operettszínház szimfonikus zenekara kíséri, és a színház balettkara is közreműködik a magyar operett napja alkalmából rendezett látványos koncerten.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr997994253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása