7óra7

Az Áprily-völgytől a Péterfy utcáig

Az Áprily-völgytől a Péterfy utcáig

2014. 10. 20. | 7óra7

Az est vendégei külön-külön is elismert művészek, együtt pedig még rokonok is. A Rózsavölgyi pódiumán testvér- és házaspárok, szülők és gyerekek beszélgetnek Szegő Jánossal családi legendákról, magánmitológiákról, az egymás mellett alkotásról. A társalgást felolvasások, dalok, fényképek és egyéb meglepetések színesítik. Félszavakból is érzik egymást, most mégis teljes mondatokban beszélnek.

Péterfy Bori és Péterfy Gergely

A most induló sorozat első vendégei a Péterfy testvérek.

Péterfy Bori énekesnő, színésznő. Tagja volt a Krétakör Színháznak, később a Nemzeti Színház társulatának, de többször dolgozott Pintér Bélával is. Az egykori Amorf Ördögök zenekar és a 2007 elején alakult Péterfy Bori & Love Band énekesnője.

Péterfy Gergely József Attila-díjas magyar író, forgatókönyvíró, szerkesztő, egyetemi tanár. Legújabb regénye, a Kazinczy Ferencről és barátjáról, Angelo Solimanról szóló Kitömött barbár az idei Könyvhétre jelent meg.

Dédapjuk Áprily Lajos költő, műfordító, nagyanyjuk Jancsó Adrienne előadóművész, nagyapjuk Jékely Zoltán író, költő, édesapjuk Péterfy László szobrász.

Vajon olvassák/hallgatják/nézik a másikat? Milyen testvérek voltak és hogyan emlékeznek ugyanazokra a dolgokra? Az este folyamán ezekre a kérdésekre is választ kaphat a közönség.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr437994281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása