7óra7

Két új bemutató a hétvégén Miskolcon

Két új bemutató a hétvégén Miskolcon

2014. 10. 16. | 7óra7

Júniusi előbemutatóként már néhány előadás erejéig láthatták a nézők Miskolcon A víg özvegyet és Az eltört korsót, Lehár nagyoperettje pedig szerepelt a Bartókplusz Nemzetközi Operafesztivál programjában is.

Rusznyák GáborHétvégén mindkét előadás bekerül az új évad repertoárjába.

Lehár Ferenc operettjét 1905-ben mutatták be Bécsben. „A próbák során kiderült, a zene nem sokat ér” – jelentette ki akkor Karczag Vilmos, a bécsi színház igazgatója a A víg özvegy kapcsán. Véleményére az idő alaposan rácáfolt. Rusznyák Gábor rendezése pedig azt is megmutatja, hogy a száz éves darab alaphelyzete sem kopott meg: a szenvedélyes szerelem
drámája mögött egy kis ország túlélésért folytatott harcának tragikomédiája bontakozik ki, sok intrikával és meglepő végkifejlettel.

Egy délkelet-európai kisállam párizsi nagykövetsége a csőd szélén áll. Csőd szélén áll az ország maga is. Pontevedró dörzsölt diplomatáin azonban nem fog ki a pénzhiány:
megtartják az éves rendes fogadást – jobb híján – a repülőtér várótermében, és szorgalmasan lobbiznak a nagyhatalmak képviselőinél egy kis kölcsönért. Ide érkezik meg Glavári Hanna,
Pontevedró szülötte, a dúsgazdag özvegy, akinek vagyonáért azonnal megindul a harc. Ha sikerül a nagykövet terve, és Hanna hozzámegy régi szerelméhez, Danilovics Daniló követségi titkárhoz, a haza meg van mentve...

A főszerepben - kettős szereposztásban - Eperjesi Erikát és Seres Ildikót láthatja a közönség.

Szőcs ArturAz eltört korsó Heinrich von Kleist vígjátéka, amely Szőcs Artur rendezésében kerül színre.Képzeljenek el egy falusi bíróságot – mondjuk Németalföldön –, ahol kolbászt csomagolnak a gyámügyi papírokba. Ahol az irattár rendetlen, és a peres ügyeket sajátos módon intézik. Ahol a bíró kis zsarolások révén remél nagy engedményeket a hajadon lányoktól. Egy napon azonban utoléri a végzet, mert ellenőrzés érkezik a fővárosból. Ádám bíró kénytelen szabályosan kivizsgálni egy esetet, amely látszólag semmiség, egyszerű családi perpatvar. Eltört egy korsó, a szép Éva becsületén folt esett. De hogy mi történt valójában, és miért, megbüntetik-e végül a vétkest vagy futni hagyják, csak a nyomozás befejeztével derül ki.

A Kamaraszínházban a vállalkozó kedvű nézők akár a színpadról is végignézhetik a vérbő komédiát. A szoknyabolond bírót Gáspár Tibor alakítja.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr717994305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása