7óra7

Kecskeméten megkezdődött a Magyarországi Bábszínházak XII. Találkozója

Kecskeméten megkezdődött a Magyarországi Bábszínházak XII. Találkozója

2014. 10. 16. | 7óra7

A Találkozó nem verseny jellegű, a látottakat a résztvevők szakmai megbeszélések keretében vitatják meg.

Magyarországi Bábszínházak XII. TalálkozójaAz előadásokat egy szakmai"zsűri" is véleményezi majd, amelynek tagjai: prof. Hartmut Lorenz főiskolai docens Németországból, Marek Waszkiel, a poznani Teatr Animacji igazgatója, Perovics Zoltán, a Metanoia Artopédia alapító rendezője és látványtervezője, Sebő Ferenc zeneszerző és Upor László dramaturg. A szakmai beszélgetéseket Nánay István kritikus vezeti.

A határon túli magyar nyelvű bábszínházak képviselői is fontosnak tartják a részvételt. A nagyváradi Árkádia Gyermek- és Ifjúsági Színház Liliput társulata, a Szatmárnémeti Északi Színház Brighella Bábtársulata, a Temesvári Csiky Gergely Színház bábtársulata, a Szabadkai Gyermek- és Ifjúsági Színház, valamint a rozsnyói Meseszínház is jelen lesz a rendezvényen.

A hazai társulatok közül fellép a Vojtina Bábszínház, a Stúdió K Színház, a Kabóca Bábszínház, a Vaskakas Bábszínház, a Kövér Béla Bábszínház, a Hepp Trupp, a Kolibri, a Bóbita Bábszínház, a Mesebolt, a Budapest Bábszínház, a Napsugár Bábszínház, a Csodamalom, a MárkusZínház, a Griff Bábszínház, a Magamura Alkotóműhely, Fabók Mancsi Bábszínháza, Fekete Dávid, és természetesen a hazaiak, a Ciróka Bábszínház is.

Az off programok sorában bemutatkozik a Színház-és Filmművészeti Egyetem bábszínész és rendező osztálya , a záró ceremónián pedig a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem bábművész szakos hallgatói. Hagyományosan egy külföldi bábszínház vendégjátékát is megtekinthetik az érdeklődők. A XII. Találkozón a pilzeni Divadlo Alfa A három muskétás című produkciója lesz a meghívott vendégelőadás.

A városlakók sem maradnak ki a fesztiválból: a Főtéren szombaton és vasárnap is ingyenes bábelőadások sorát láthatják.

A színházi előadások mellett koncertek is színesítik a programot, így fellép a VUK Zenekar, a Hups Crew, a Harmadik Figyelmeztetés és a Kasír Masír zenekar is.

A találkozó programját itt olvashatják.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr777994299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása