7óra7

Csikóink - Katona Gábor koreográfiája Debrecenben

Csikóink - Katona Gábor koreográfiája Debrecenben

2014. 10. 12. | 7óra7

Az előadás nem ígér sem szociológiai látleletet, sem történelmi áttekintést, célja, hogy mélyen megélt érzelmeket, összművészeti látásmódot közvetítsen, és izgalmas kulturális kalandot jelentsen a nézőknek is.

A rendező így vall az előadás ötletének megszületéséről: „Nagyon szeretek antikváriumba járni, és egyszer szembejött velem a Csikóink kényesek című roma népköltészeti gyűjtemény. Annyira izgalmasnak találtam, hogy rögtön megvettem, és elkezdett dolgozni bennem. Mivel rendező-koreográfusként egyfajta bemutatkozás ez számomra a Csokonai Színházban, úgy éreztem, hogy egyben megfelelő alkalom arra is, hogy táncosként is megismerjenek. Ez nem roma népköltészeti előadás. Ez általános költészet. Úgy kezelem, mint Szentandrássy István képeit, melyeket nem az tesz értékessé, hogy az alkotójuk roma.”

Az előadásban Katona partnere az a Varga Klári lesz, akit az elmúlt évadban a Párizs hídjai című Edith Piaf-esten már szívébe zárt a debreceni közönség. A francia sanzonok után most új oldaláról mutatkozik be a színművész, táncosként jelenik meg a színpadon. Mivel a színésznőnek régi szerelme a tánc, kivételes lehetőségként tekint a koreográfus felkérésére.

Az ősbemutatót a Horváth Árpád Stúdiószínház intim terében tartják, október 17-én 19 órakor.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr447994339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása