7óra7

Marica grófnő - Debrecen és Budapest közös premierje

Marica grófnő - Debrecen és Budapest közös premierje

2014. 10. 11. | 7óra7

Kerényi Miklós Gábor (KERO®) A viharos-romantikus történetet a Budapesti Operettszínház jól ismert szólistáival, a debreceni teátrum prózai tagozatával és énekkarával, a Kodály filharmonikusok közreműködésével állította színpadra a budapesti zenés teátrum főigazgatói posztjáról november elsejével leköszönő Kerényi Miklós Gábor.

A bemutatón a főbb szerepeket játszó operettszínházi szólisták - a Marica grófnőt alakító Fischl Mónika, a Tasziló grófot játszó Boncsér Gergely, a Lizát megjelenítő Dancs Annamari és a Liebenberg Istvánt alakító Kerényi Miklós Máté - mellett debreceni színészek is színpadra léptek: Oláh Zsuzsa (Bozsena grófnő), Dánielfy Zsolt (Dragomir Populescu Moritz herceg), Csikos Sándor (Tschekko öregszolga) és Garay Nagy Tamás (Kudelka inas).

"Fontos a gazdaság, de egy centivel előtte jár a lélek" - foglalta össze a színházi együttműködés lényegét az előadás után a színpadon Kerényi Miklós Gábor arra utalva, hogy nem a spórolás élteti a közös produkciót, hanem az a lelki többlet, amit a külön társulatba tartozó művészek közös játéka jelent.

Az előadás ebben a hónapban még 11-én, 13-án, 14-én és 15-én látható este 7 órától a debreceni Csokonai Nemzeti Színházban.

Kapcsolódó

> Lőrinczy Györgyöt nevezték ki a Budapesti Operettszínház új főigazgatójává

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr457994345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása