7óra7

Figyelni egymásra - Kate McIntosh a Jurányiban

Figyelni egymásra - Kate McIntosh a Jurányiban

2014. 10. 10. | 7óra7

All Ears - Kate McIntosh Ki vacsorázott ezen a héten egyedül?
Ki tudja, merre van észak?
Vannak-e a teremben krónikus késők?
Vannak-e olyanok a nézők között, akiket ismernünk kellene valahonnan
?

Kate McIntosh közvetlen hangvétellel irányítja az előadást és vezeti a nézőt. Az előadást át- meg átjárja a humor és a szeretet, így a kényelmetlenség legkisebb érzése nélkül élvezhetjük az együttlétet az előadóval és a nézőtársainkkal - ígérik a szervezők.

Az előadás az egyén és közösség viszonyát járja körbe: kik vagyunk egyedül, és hogyan vagyunk együtt, hogyan változhat egy kultúra, mit veszíthetünk az önállóságra való törekvés közben.

A színpad fekete táncszőnyeggel van leterítve, mint a legtöbb táncelőadásnál. Ennyi a hasonlóság a tánccal, ezután minden más különbözik attól, amit megszoktunk. Az előadó már az első gesztusával nyilvánvalóvá teszi, hogy kíváncsi ránk, és a varázslat működik: figyelünk egymásra, csupa fül vagyunk.

„Az előadás egy laboratórium, egy hangfelvétel, egy akusztikus tapasztalat és egy fontos kérdés: hogyan létezünk, és mit érzékelünk a világból? Ha részese akarsz lenni ennek a színpadi valóságnak, amit Kate McIntoshsal együtt építhetsz fel vagy rombolhatsz le, akkor ez az este a te valóságod lesz" - ajánlja az előadást Nagy Zoltán, a Sín Kulturális Központ művészeti vezetője.

Az All Ears az Európai Unió Kultúra Programjának támogatásával, a Sín Kulturális Központ szervezésében jut el hazánkba, és egyetlen alkalommal lesz látható.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr547994357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása