7óra7

Ma indul a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál

Ma indul a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál

2014. 10. 03. | 7óra7

A CAFe (Contemporary Arts Festival) Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál programjainak egyeztetését és koordinálását a Művészetek Palotája és a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ végzi, összefogva az állami és fővárosi intézmények eseményeit.

Budapest kulturális helyszínei összehangolt munkájának köszönhetően minden eddiginél gazdagabb lesz a kínálat az eseménysorozat 17 napja alatt. 2014-ben már 47 helyszínen közel 250 program várja az érdeklődőket. 6 bemutató, 9 ősbemutató és 7 Magyarországon eddig soha nem látott produkció mellett 84 ingyenes program lesz városszerte.

A fesztiválon olyan hazai és nemzetközi sztárok és együttesek lépnek fel többek között, mint Laurie Anderson, Gilbert Varga, Lajkó Félix és a Balanescu Quartet, az Amadinda és a JU Percussion, a Ránki család, The Real Group, Both Miklós, a Moritz von Oswald Trio Tony Allen közreműködésével, St. Vincent, Tycho, The Necks, The Tiger Lillies, Nils Petter Molvær, a Nikolas Payton Trio, Nina Hagen, Daniele Finzi Pasca, a Recirquel Újcirkusz Társulat, a Perpetuum Jazzile, Jyotsna Srikanth vagy Emilia Amper. Olyan különleges előadásokkal találkozhatnak, mint Robert Wilson 1914 című darabja, Andrej Petrov és Barta Dóra közös koreográfiája, Az Ötödik Évszak, Eötvös Péter Lady Sarashinája, Dubóczky Gergely Elemek című ősbemutatója, Fassang László Etűdök géporgonára estje, a legendás 180-as csoport műveit felelevenítő koncert, a kortárs kórusműveket bemutató Body of Songs, vagy az Orbán György, Vajda János és Selmeczi György műveiből összeállított Mai operamesék. A képző-és fotóművészet rajongóit várja a Budapesti Fotóutca Fesztivál, a Ludwig Múzeum és a Kortárs Galériák Hétvégéje.

A fesztivál eseményei a legváltozatosabb helyszíneken zajlanak majd: a hangverseny- és színháztermek mellett többek között az A38, a Budapest Jazz Club, a Trafó, a Fonó Budai Zeneház és a Müpánál felállítandó CAFe Sátor, a fiatalok körében közkedvelt romkocsmák, a nemrégiben felújított Bálna és a Várkert Bazár, galériák, kerületi intézmények és Budapest utcái is szerepet kapnak.

Szintén újdonság, hogy 2014-ben társrendezvényként több nagy múltú esemény is a CAFe eseménysorozatához kapcsolódik: az Art Market Budapest, Kelet-Európa régióvezető művészeti vására; a 11. Design Hét Budapest, amelynek fókuszában ezúttal a mindennapi életünket egyre inkább átható technológia áll; az Armel Operaverseny és Fesztivál, amely hetedik alkalommal mutat be ifjú tehetségeket és kuriózum kortárs vagy akár több száz éves operaritkaságokat; a Central European Fashion Days / Gombold újra! nagyszabású divatesemény, amely bemutatkozási lehetőséget nyújt a „Visegrádi országok” feltörekvő divattervezői számára.

A fesztivál honlapja itt érhető el.

Kapcsolódó:

>>> 1914 - Robert Wilson rendezése a Vígszínházban

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr107994421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása