7óra7

Zenés Naptár a Madách Színházban

Zenés Naptár a Madách Színházban

2014. 10. 01. | 7óra7

Szirtes Tamás igazgató a színház szerdai budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: a Zenés Madách Naptár azt jelenti, hogy ebben a pillanatban meg tudják mondani, hogy mit játszanak egészen július 10-ig; a színház 10 nagy zenés darabjának kitűzték az előadásait.

"Ez a magyar színháztörténetben - az Operát kivéve - példátlan, ehhez számtalan feltételnek kellett teljesülnie" - mondta, hozzátéve, hogy elsőként létre kellett jöjjön egy olyan repertoár, amellyel ez megtehető. A Mamma Mia! sikere, a jegyek elővétele is reményt adott arra, hogy az új Zenés Naptár beválik.

Mamma Mia!

Szirtes Tamás hangoztatta: az új műsorszervezés igazi kérdése az, hogy velük tartanak-e a nézők ebben az előregondolkodásban. Amennyiben igen, ennek az új rendszernek rengeteg művészi, szervezési és gazdasági előnye van - fűzte hozzá.

A Madách Színház évek óta nagyobb blokkokban játssza hatalmas díszlettel rendelkező szuperprodukcióit, a Mary Poppins Az Operaház Fantomja a Spamalot vagy a József és a színes szélesvásznú álomkabát című musicalt is.

Az újítás által a nézők az egész évadot előre tervezhetik, a Zenés Madách Naptárban már most kiválaszthatják, hogy mit és mikor szeretnének megnézni. Az igazgató elmondta: a szereposztások, ahogy eddig, két-három héttel előbb dőlnek el. A prózai előadásokra továbbra is mindig az előző hónapban lehet megvásárolni a jegyeket.

Szirtes Tamás elmondta: a legjelentősebb világsikereket tűzik műsorra, emellett feladatuknak érzik az új magyar darabok bemutatását is. Ebben az évadban három magyar darabot mutatnak be. Elsőként a Fekete István kisregénye alapján készült Vuk című gyerekmusical látható november 15-től a nagyszínpadon Hencz György rendezésében. A Vuk zenéjét Szemenyei János, szövegét Győrei Zsolt és Schlachtovszky Csaba írta, Karak szerepét Székhelyi József játssza, mellette Pásztor Ádám, Simon Boglárka, Sándor Dávid és Molnár László is szerepel a darabban.

Szirtes Tamás, a Madách Színház igazgatójaA második bemutatót december 5-én tartják a stúdiószínpadon: műsorra tűzik Fekete György Dögkeselyű című musicaljét. A II. Madách Musical Pályázat 1. helyezett alkotását Harangi Mária állítja színpadra, aki elmondta: a darab az András Ferenc rendezte, Cserhalmi György főszereplésével 1982-ben készült filmből született, amely az első magyar akciófilm. A színpadi változatot erős rockzene és költészet teszi élménnyé - tette hozzá. A főbb szerepeket Zöld Csaba, Koós Réka, Balogh Anna, Hűvösvölgyi Ildikó és Bajza Viktória játssza. A szerző elmondta: a rock-rapszódia Munkácsi Miklós Kihívás címmel megjelent műve alapján készült.

A nagyszínpadon a Fekete Péter című zenés darabot 2015. február 13-án mutatják be. A darabot színpadra állító Puskás Tamás elmondta: többször rendezte már a művet, és úgy gondolja, hogy ez az a darab, amelyet játszani kell Budapesten, nagyon magyar történetről van szó.

P. G. Wodehouse Jeeves and Wooster című nemrégiben Londonban bemutatott darabját Agyeldobás címmel mutatják be 2015. április 18-án. A rendező Szente Vajk elmondta: hatalmas bravúrlehetőség a darab, amelyben három színész mintegy 35 szerepben látható.

A Madách Színház a Szegedi Szabadtéri Játékokon A nyomorultak című musicalt mutatja be. Az előadást rendező Szirtes Tamás arról beszélt, hogy már lehetősége volt korábban színpadra állítani a művet, és varázslatos darabról van szó. "Olyan csodája a musicalirodalomnak, hogy aki akár nézőként, akár színészként kapcsolatba került vele, mindenkinek része lett az életének" - mondta.

A szereplőválogatás már a jövő héten elkezdődik, a premiert augusztus 14-én tartják Szegeden, a jövő évadban pedig a Madách Színházban mutatják be. A Szegedi Szabadtéri Játékokon júliusban a Mamma Mia! című musicalt is újra láthatja a közönség.

Az igazgató az idei évad jubileumi előadásait is ismertette: októberben 200. alkalommal láthatja a - RAM Colosseumban játszott - Páratlan Páros II-t a közönség, a Macskákat 1400. alkalommal adják elő novemberben. A József és a színes szélesvásznú álomkabát januárban, a Mary Poppins májusban látható 200. alkalommal.

A Madách Színháznak 17 darabból álló repertoárja van, ezért másik játszóhelyet is keres, a RAM Colosseummal kötött megállapodás szerint bizonyos darabokat csak ott játszanak.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr787994437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása