7óra7

Nestroy-díjra jelölték Alföldi Róbertet

Nestroy-díjra jelölték Alföldi Róbertet

2014. 09. 30. | 7óra7

A St. Pölten-i Landestheater Niederösterreich színházban 2014 márciusában bemutatott produkció Bartis Attila Nyugalom című regényének színházi adaptációja, amelynek főszerepében Julia von Sellt láthatta a közönség. Ausztria legtekintélyesebb színházi szakmai elismerését, amelyet 2000 óta 12 különböző kategóriában osztanak ki, Johann Nepomuk Nestroy osztrák drámaíróról és színészről nevezték el, aki 1811 és 1862 között élt és alkotott.

Meine Mutter, Kleopatra - Michou Friesz, Moritz Vierboom, Julia von Sell

Az adott kategóriában az előadás rendezője kapja a jelölést, illetve a díjat. A Nestroy-díj különös jelentőségét komoly szakmai háttere adja: a színikritikusokból álló előzsűri kategóriánként három-három előadást vagy alkotót nominál, s közülük a több mint háromszáz színészből, rendezőből, dramaturgból, színházi szakemberből álló úgynevezett Akadémia választja ki a kitüntetettet. A díj nyerteseinek elismerését idén november 14-én, a Wiener Stadthalléban, egy gálaműsor keretében adják át.

Kapcsolódó:

>>> 7 óra 7-nézőpont: A múlt szemete – Anyám, Kleopátra, Landestheater Niederösterreich

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr147994453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása