7óra7

Szász János Liliomot rendez Kecskeméten

Szász János Liliomot rendez Kecskeméten

2014. 09. 25. | 7óra7

Egy nagyon ártatlan, viszont elképesztő tartású, szegény, tapasztalatlan lány és egy tapasztalt csavargó szerelmének az elképesztő leírása ez a történet – mondta a darabról Szász János.

Egy gyönyörű történet, melyben hűségesek igyekeztünk lenni az íróhoz, mert feltétlenül fontos, hogy az ember a darab íróját ne csalja meg – hangsúlyozta a Balázs Béla-díjas színházi és filmrendező, aki negyedik darabját állítja színpadra Kecskeméten.

Hozzátette, hogy látjuk a darabban a múlt századelő világát és természetesen valamilyen módon a mai életünket is.

Nem kell átültetni egy szép szöveget ahhoz, hogy az ember kötelemről, szerelemről, nehezen elmondott, vagy soha ki nem mondott szavakról beszéljen, amikor az ember nem tudja elmondani a másiknak, hogy mennyire szereti, mennyire nem képes őszintének lenni – fogalmazta meg a darab örökérvényűségét Szász János, aki szerint „egy pillanat alatt dőlt el, hogy a Liliom bekerül az évad bemutatói közé”.

Katona József Színház, Kecskemét

Egy szép estén ültünk Orth Péter színésszel a színházi büfében, és akkor ránéztem és azt mondtam: te Peti csináljuk meg a Liliomot együtt – emlékezett vissza. Ott volt Cseke Péter igazgató, aki már negyedik éve hív rendezni Kecskemétre, és én boldogan jövök, és gyakorlatilag azonnal meg is beszéltük az előadást – mondta Szász János.

Szász János egy évig tanította filmművészetre a női főszerepet, Julit alakító Mészáros Blankát, aki szavai szerint „Marton László és Hegedűs D. Géza tanár urak csodálatos növendéke”. Tanár bácsija voltam és most rendezője lettem, ami egy érdekes átmenet – tette hozzá.

Molnár Ferenc darabjából 1909 óta számos nagysikerű előadás jött létre világszerte, még amerikai musical is született belőle Carousel, azaz Körhinta címmel.

Orth Péter és Mészáros Blanka mellett a további szerepekben többek közt Hajdú Melinda, Fazakas Géza, Aradi Imre, Bognár Gyöngyvér, Kiss Eszter, Csombor Teréz és Sirkó Anna látható.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr967994515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása