7óra7

Lenka – Lengyel vendégelőadás magyar alkotóktól a Budapest Bábszínházban

Lenka – Lengyel vendégelőadás magyar alkotóktól a Budapest Bábszínházban

2014. 09. 24. | 7óra7

A Bialostocki Bábszínház fesztiválsikereket elért előadásának különlegessége, hogy magyar meséből készült, magyar rendező és tervező munkája – olvasható a Budapest Bábszínház MTI-hez eljuttatott közleményében.

Lenka

Szegedi Katalin író-illusztrátor Lenka című meséjének főhőse egy vörös hajú dundi kislány, aki nagyon szeret rajzolni, és nagyon szeretne barátokat találni. Ebből a kötetből készített Csató Kata rendező – Mátravölgyi Ákos látványtervezővel – előadást a Bialostocki Bábszínházban (Bialostocki Teatr Lalek).

Az elsősorban három-hat éves gyerekeknek ajánlott produkció, amelynek középpontjában a barátság és az elfogadás témája áll, több orosz, fehérorosz, lengyel és német fesztiválon aratott sikert, és meghívást kapott a Szabadkai Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztiválra is.

Az előadás szöveg nélküli, így nyelvi akadályok nincsenek a magyar gyerekek előtt sem. A produkcióban Grazyna Kozlowska, Agnieszka Sobolewska, Iwona Szczesna és Jacek Dojdilko játszik, a zene Bogdan Szczepanski munkája.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr277994517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása