7óra7

Performansszal tiltakoztak a szatmári színészek fizetésük késése miatt

Performansszal tiltakoztak a szatmári színészek fizetésük késése miatt

2014. 09. 23. | 7óra7

A városi önkormányzat által fenntartott román és magyar tagozattal működő intézmény alkalmazottai "Mondj nemet a koldulásra!" feliratú táblákkal a nyakukban vonultak a város új főterére, ahol a helyzetüket bemutató előadást rögtönöztek.

Szabadtéri performansszal tiltakoztak kedden a Szatmárnémeti Északi Színház munkatársai fizetésük késése miatt

A Harag György társulat egyik színésze bankautomatát alakított, amely elé felsorakoztak a színészek, hogy kivegyék a fizetésüket, kifizessék a számláikat, törlesszék banki részleteiket. Az automata minden esetben fityiszt mutatott nekik.

A demonstrációt annak ellenére megtartották, hogy kedden reggel Dorel Coica polgármester, Eugeniu Avram prefektus és Mircea Govor, a megyei önkormányzat alelnöke szóban biztosította a színházi dolgozókat arról, hogy a városi önkormányzat csütörtöki ülésén költségvetés-kiegészítésről fogadnak el határozatot és a következő hónapok béralapját is előteremtik.

Dorel Coica polgármester a színház nyáron leváltott igazgatóját, Sorin Orost okolta a kialakult helyzet miatt, aki - állítása szerint - az intézmény egész éves költségvetését elköltötte. A színház alkalmazottai kétségbe vonták a polgármester szavahihetőségét.

A Szatmárnémeti Északi Színház két tagozata 130 embert foglalkoztat. Az intézmény alkalmazottai kilátásba helyezték, hogy folytatják tiltakozásukat, ha a hét végén nem kapják meg augusztusi járandóságukat.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr397994523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása